måndag 19 juli 2010

Konsten att sitta fint, i parken.





Igår kväll sydde jag ett oumbärligt tillbehör för sommarlivet i stan. Nämligen en dyna som man kan vika och ta med sig när man ger sig ut på en shoppingsrunda. Nu är jag inte någon våldsam shoppare precis men det händer att jag är på stan. Varma, soliga dagar slår jag mig ner vid ån, läser och tittar på alla tokiga fåglar. Att sitta på en bänk tycker jag inte om så mycket. Helst vill jag sitta på gräset, med korsade ben. Då kan jag stödja armbågarna på knän och hakan i händerna. En sådan ställning är mycket vänligare om man vill betrakta omgivningen än bänksittarställningen. Dynan, som jag har sytt är som en picknickfilt, fast i miniformat. Och så här jag sytt en matchande väska till den också. Väskan rymmer dynan, en vattenflaska och en bok. Idag har jag testat dynan och det fungar utmärkt :))

2 kommentarer:

Libe sa...

Det låter jätte mysigt att bara sitta och vara , titta på det som är runt omkring :) Jag gillar det med ,men det är sällan jag tar mig tid till det ...

Anna Stilla sa...

Egentligen är det inte så svårt som man tror. Den tiden som man stannar upp och andas är inte förlorad. Jag önskar dig många lugna stunder!!!