måndag 19 juli 2010

Han som fyller år










Idag fyller min bästa vän år. Han som vet mer om mig än någon annan. Han som får mig att skratta. Han som får mig att gnissla med tänderna av ilska. Han som inte köper tomma ord. Han som säljer inga tomma ord heller. Han som förstår. Han som älskar och som är älskad.

9 kommentarer:

Toril sa...

Grattis önskar jag!
Undrar vad du har för mall på din sida..? Jag skulle också vilja ha bort ramarna runt mina bilder men är inte tekniker eller människa att förstå hur...vill du utveckla? jag återkommer till din blogg å kollar om du svarat..allt gott

Dubbelörn sa...

Grattis till din bästa hälft :D

Kramar till er båda

Anna Stilla sa...

Tack! Tack!

Toril, jag har samma mall som du men nu har blogger ändrat lite och det är något krångligare att ändra färger. Men jag hjälper dig gärna för så krångligt är det inte.

Gå till Instrumentpanelen, där väljer du Design. Har du valt? Ok, uppe har du en flik som heter Malldesigner. Du klickar på den och kommer till ett ställe där du kan ändra färger i din blogg. Eller hela layouten. Klicka på Avancerat. I rullistan markerar du Kantfärg och väljer samma färg som din bakgrund, alltså vit. Färgerna väljer du till höger om rullistan. Förhandsgranska allt innan du sparar ändringar. När du har gjort vit kantfärg då försvinner alla kanter i bloggen. De runt bilderna och de runt bloggrubriken. Även de streckade linjerna i bloggen. Jag hoppas att det har varit till hjälp. Kram /Anna

Mona sa...

Du får hälsa GRATTIS till Magnus!
Kram / Mona

Toril sa...

Nämen tusen tack! Nu är det gjort! Det hade jag inte räknat ut själv:) Å så bra.
Du som nu är haj på detta...om jag vill t.ex. ändra min rubrik låt å säga ett helt annat typsnitt, eller kanske en bild...jag har sett att vissa har ett typsnitt som inte finns i bloggermallen...hur gör jag då? Du har väl något helt annat..har sett att en del kan ha som en stilren illustration också. Är detta krångligt att få in? Förklara om du har tid å möjlighet. Kram!

Anna Stilla sa...

Hej Toril!

Det är enkelt att byta ut bloggrubriken (header). Jag ska beskriva det för dig lite senare idag för alldeles om en liten stund ska jag rusa iväg till banken. Jag ska prata mitt framtida företag med dem så håll tummarna för mig:) Kram!

Anna Stilla sa...

Toril, för att ändra din header får du börja i Photoshop eller något annat bildredigeringsprogram. Där skapar du den header du vill ha. Till ex en bild med en text på. Eller många bilder. Eller bara som jag, en enkel "anna stilla". I själva blogger får du använda de fonter som blogger har. Men min rubrik är skriven med en font som heter Jane Austen och den finns ju inte i blogger. Då gör man så här: i till ex Photoshop öppnar du ett nytt dokument som är 670px brett. Det passar till den bloggmallen som du har just nu. Höjden på dokumentet bestämmer du själv. Min till ex är 250px. Du väljer den font du vill ha och skriver Toril eller vad du än önskar dig. Gör allt till ett lager och spara som jpeg. Nästa steg är att gå till Instrumentpanelen och välja Design. I fältet för rubrik har du en länk Redigera. Du klickar på den och väljer den rubriken som du har skapat i Photoshop tidigare. Se till att raden "istället för rubrik" är ibockad. Jag brukar också bocka av det där med krymp. Spara och klart.
Alltså, först skapar du din rubrik i PS och sedan klistrar du den i blogger. Jag vet inte hur mycket du kan om Photoshop. Om det är något jag kan hjälpa dig med så hör av dig. Kram.

Förresten, många roliga fonter kan du hämta på www.dafont.com

Toril sa...

Söta Anna..du är en pärla utan dess like..att du tog dig tid..Tack! För mig som är lätt dysteknisk kan allt sånt här te sig mer än svårt å komplicerat..jag ska när tiden och inspirationen finns försöka mig på detta med en ny rubrik..verkar ju helspännande!
Kram:)

Anonym sa...

Grattis till er båda då, fina ni är! :)