onsdag 20 januari 2010

Betyder



Idag har jag fått visa några av mina bilder. Det kändes väldigt nervöst. Det är en sak att visa dem i bloggen och en helt annan sak att stå framför en samling gamla fotorävar och med stolthet i rösten berätta om sitt skapande. För stolt ska man vara. Oavsett om man fotograferar, målar, skriver eller syr. Jag är enormt självkritisk och tänker ofta att mina bilder är värdelösa. Men det är fel tänkt, det vet jag. Bilderna som jag är missnöjd med, de slänger jag direkt. Bilderna som betyder något för mig, dem sparar jag. Just det, betyder... För bakom mina bilder finns det alltid en berättelse, tanke. Något som kanske bara jag förstår men det finns där oavsett. Om det har något värde för mig så är det ju inte dirket värdelöst. Hänger ni med i mitt kaotiska resonemang?

Tomas, som finns med på bilden, är en begåvad fotograf. Han hjälpte mig med det tekniska under själva visningen...

7 kommentarer:

Gammal Kärlek sa...

BRA resonemang, jag instämmer helt och fullt, och önskar dig varmt lycka till med dina bilder, som du vet att jag tycker ÄR mästerliga.

Kram ~ Eva

Toril sa...

Hoppas att det gick bra! Det tror jag att det gjorde:)

Persilja sa...

Oj vad spännande! Nå, vad sa de...Dog du av lycka eller? För de älskade väl dina bilder!
Fin film nedan. Snyft! Nostalgi. Tänk att de varit så små! Och så fick jag höra lite polska...eller...jag hörde ju inte riktigt, men melodin lät polsk...
Tur du har en handyman. Blir alldeles imponerad! *Borrar ett hål....tvättar i ättika* och vips funkar den igen...
Min man har börjat säga Ring Reparatör. Han orkar inte vara handyman längre...han orkar inte imponera på mig längre!!! :):):) eller :(:(: ? Vet inte...:)

Erik sa...

Grattis! För jag anar att din visning och berättande om dina fototankar togs glatt emot av fotorävarna. Är du med i fotoklubben, där du föreläste? Du verkar ha mycket av Jantelagen i dig. Sudda bort det! ;-)

Clara sa...

Neeeej!!! Jag skulle varit där den kvällen....vad mysigt att sitta där och titta på dina bilder och höra dig berätta....:(
Synd att vi bor så långt ifrån varandra!
KRAMMMMMM

Anna Stilla sa...

Jaaa Clara, jag tycker det med. Vi skulle ha nog väldigt trevligt ihop. Jag har inte glömt filmen, jag måste bara ta mig i kragen först. :)

Tack för alla Era fina kommentarer!

Clara sa...

Det är lugnt Anna!
Jag får själv inte tummarna ur att göra särskilt mycket.....lat, är rätta beteckningen på mig nuförtiden :) men det kan man väl tillåta sig att vara....Krammmmm