onsdag 16 december 2009

Flickan och hennes elaka mor



Ibland gör man det man tycker är rätt men det innebär inte att man gör andra glada. Tvärtom. Det rätta är ofta det mest smärtsamma som man kan göra. Tänk Er en flicka på 14 år som vill gå på ett ungdomsparty mitt i stan. Tänk Er att partyt börjar klockan 21 och slutar efter middnatt. Tänk Er att tidigt nästa dag ska flickan tillsammans med sin familj ta ett flyg och passera rikets gränser.

Flickans mamma säger nej till festen. Hon nämner inte ens några argument av typen du är för liten, det är för farligt... Nej, nej, nej. Sådana argument känns bara förnedrande i de 14-åriga öronen. Flickans mamma är orolig för att något ska hända, något som gör att de inte kan ta det där flyget dagen efter.

Att flickan kan bli skadad och man får tillbringa många timmar på sjukhuset. Att flickan kan råka blanda sig i något bråk och man får tillbringa tiden hos polisen. Att något händer bilen när flickans mamma plockar upp henne efter festen. Då kan de inte köra senare till flygplatsen...

Ja, sådant säger mamma när hon förklarar varför man inte ska festa några timmar före resan. Men flickan tycker bara att mamma är ett monster och det är bäst att rymma hemifrån.

Snälla, säg att jag INTE är något monster...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Klart du inte är något monster.
Bara normalt klok och normalt småorolig.
Det är sannerligen INTE lätt med tonårsdöttrar!
Ha det bra!

Annelie sa...

Du är inget monster. Så där kommer jag också göra när min dotter (ve och fasa) blir 14.

Anonym sa...

Å inte är du något monster! Var ska ni åka...?

Dubbelörn sa...

Du är absolut inget monster, skulle ha gjort precis likadant, utan minsta tvekan :D.

När hon blir mamma så får hon väl bli en bättre sådan, eller hur. Låta sin dotter parta natten lång... hmmm *skrattar*

Vart ska ni ta vägen?

Varma kramar

Anonym sa...

Japp, monster det är vad du är! Och det SKA man vara när man har tonårsbarn, de har själva inte förmåga att sätta rätt gränser än, så man får faktiskt ta de trista besluten åt dem. Göm dig under hennes säng så hon upplever dig extra hemsk ;-) (skämt alltså.. hah)
Trevlig resa!

Toril sa...

I så fall ett mycket förståndigt monster:) nej jag bara skojar..klart att du inte är det. Du har rätten på din sida. Ställ krav för tusan! BRA! Heja dej

Anonym sa...

Så roligt med du vet vad...!!!

Ancan sa...

Klart du inte är ett monster - bara en vanlig,klok, orolig tonårsmamma :)

Persilja sa...

Jo du är ett mammamonster! Och du sköter ditt jobb. De som inte vågar vara mammamonster sköter inte sitt jobb och sviker i förlängningen sina barn. Så det så! Så fortsätt nu mammamonstra! :):):)