torsdag 24 september 2009

När sömnen har gått vilse...






Mina ögon gör verkligen ont. Det är för att de är så torra sa ögonläkaren. Det är en väldigt obehaglig smärta som ökar om jag sitter framför dataskärmen eller tvn. Jag fick droppar som ska hjälpa mig när ögonen värker. Magnus brukar droppa in dem. Jag blinkar som en galning för det är irriterande att få sega klumpar mellan ögonlocken. Blinka inte säger han. Jag vill inte blinka men reflexen är starkare än min vilja. Och nu sover han och ingen kan droppa in klumparna lika varsamt som han gör. Så jag sitter här med värkande ögon och väntar på att sömnen ska behaga mig med sin närvaro. Men sömnen gör lite som den vill och just ikväll har den inte så bråttom. Usch och fy.

4 kommentarer:

Anna sa...

Usch! Hoppas du får ordning på ögonen, det är jobbigt när de bråkar. Jag har ju så mkt allergier och ofta sätter det sig i ögonen, man mår dåligt när ögonen inte är bra! Jättefina bilder, gillar den översta otroligt mycket. Ha en riktigt skön helg! Kram

Smilla sa...

Vilket sammanträffande. Jag har haft värk i ögonen i två dagar nu. Det gör verkligen irriterande ont hela tiden och förvärras av datorskärm, böcker och annat jag sysslar med hela dagarna. Sa doktorn vad det beror på?

Annelie sa...

Att ha någon som droppar åt en, är kärlek.

Anna Stilla sa...

Uttorkade ögon är ett resultat av för mycket värme och strålning från tv och datorer. Vissa ögon är tydligen mer känsliga för det än andra. Men det finns receptfria droppar som man kan ta om man får sådana besvär.
Jag kan sitta väldigt korta stunder framför datorn annars får jag den där hemska sprängande värken. Tvn tittar jag sällan på. Kanske ett par gånger i veckan.

Men får du mycket ont Smilla så kolla ögonen på Ögonmottagningen. Ögonen ska man vara rädd om :)

Kram på Er alla!