söndag 14 juni 2009

Syhörnan

När det regnar så får man hitta på höstnöjen istället för sommarnöjen. Jag har städat min syhörna. Den ligger i vardagsrummet och visar ofta starka tendenser till att bli totalt kaos. Och jag tycker inte om kaos. Jag gillar ordning och reda (hur går det ihop med min extrema talang att skapa kaos???). Jag gillar när saker har sin bestämda plats. Till exempel:





I en korg förvarar jag mina band. I en annan samlar jag alla fina virkade och broderade smådukar som jag kommer åt.



I en stor plåtburk finns det tusentals knappar. I den lilla plåtburken har jag blommor och blad som jag har pressat. De använder jag när jag gör grattis-kort och dylikt. Jag har ingen växtpress så jag pressar i tjocka böcker. Det fungerar det med.



Knappnålar och säkerhetsnålar förvarar jag också i små plåtburkar. Tidigare hade jag en nåldyna men jag föredrar att ha nålarna i en sådan liten fiffig burk.



På bordet ligger det en papplåda som jag har klätt i en tapetbit. I lådan samlar jag alla viktiga papper, räkningar och brev som ska sättas in i olika pärmar, betalas eller på något annat sätt tas hand om. Jag brukar avsätta måndagar för sådant. Jag kallar det för administrationsmåndagar. Då ska lådan tömmas och jag slipper oron över något dunderviktigt papper som ligger bortglömt någonstans



På hyllan ovanför sybordet står ytterligare två korgar. I den ena har jag saxar, i en andra alla möjliga sytillbehör som måttband, extra nålar till symaskinen osv. Det är väldigt praktiskt. Bara att ta ner korgen när man behöver den och allt finns på plats och till hands. Kära nån vad jag är ordningsam.



Vi får inte glömma hjälten i syhörnan. Symaskinen! Den har bara enkla sömmar, inga finesser här inte. Men oj vad maskinen är pålitlig. Jag bara älskar den!



Och så här ser syhörnan ut i sin helhet...

5 kommentarer:

Maria sa...

Mycket fin förvaring och verkligen ordning och reda i din hörna!!

Laila sa...

Vilken härligt ren och fin pysselhörna du har.

Åh vad spännande det skulle vara att pilla i den där knappburken!
;-)
Kom ihåg att du kan använda knappar som dekoration på korten också.

Mona sa...

Kaos är ett naturligt tillstånd, sa min fysiklärare. Allting strävar mot sitt kaos. Kom ihåg det nästa gång du tycker syhörnan ser lite kaosig ut.
Kram / Mona

Saba sa...

Å vad städat och organiserat det ser ut att vara! Perfekt för inspirationen att bara kunna sätta sig direkt och sy när man får något till sig (istället för att som hos vissa andra, t.ex. hemma hos mig, behöva inleda en smärre sanering innan man över huvud taget hittar fram till symaskinen under allt bråte som av någon konstig anledning alltid verkar samla sig på just sybordet).

Nu ska jag kika vidare i din fina blogg!

kama sa...

Ale zmiany :)Tęsknie za Wami,mam nadzieję,że wkrótce spotkamy się :)Całuje