måndag 4 maj 2009

Livet runt bäcken



Förra månaden startade jag ett fotoprojekt. Varje första helg i månaden tänker jag gå till en liten bäck och ta bilder där. Varför? För att se hur livet förändras. Egentligen ser vi ju sådant utan att behöva ta bilder. Eller gör vi det? Springer vi inte bara förbi allt som händer runt omkring oss? Nåja, i alla fall...



Det har regnat några droppar och vinbergssnäckorna har vågat sig ut. De är nu jättemånga och man får anstränga sig för att inte trampa dessa trevliga varelser. Hittar jag en snäcka som kämpar sig på en stig där människor brukar gå så flyttar jag på den.



När man tittar lite närmare marken då upptäcker man många nya växter som börjar blomma. Jag är tyvärr väldigt dålig på fältflora och till råga på allt så saknar jag en bra bok här hemma. Jag måste absolut skaffa mig en. Den lila växten tror jag är en gökärt. Är det någon av er som vet det till 100%?

3 kommentarer:

Estella sa...

Tack för tipset - StatConter var lättare att förstå sig på än de tidigare räknare jag provat!

Vad grönt det har blivit vid bäcken jämfört med i april! Härligt!

Anonym sa...

Å, så det är därför du haft fotot på sin blogg - nu förstår jag! Vilken bra idé, jag gillar såna projekt, får mig att tänka på barnböckerna om Malkolm och vad han ser i naturen - favoriter när jag var liten! Ska bli kul att följa dina reportage!
Och du Anna, inte blir jag stressad av dina kommentarer,det är nog mer min egen väntan som ställer till det. På mån ska jag på överburenhetskontroll...inte vad jag räknade med men vad ska man göra? Måste läsa på lite vad som händer då. Stor kram vännen!

Laila sa...

Nu ser jag inte bladen, men visst ser det ut som en gökärt.
Visst är det en härlig tid nu att få vara ute i naturen i? :-) Å framför allt följa en plats