måndag 11 maj 2009

En inlåst kaka



Igår testade jag ett nytt recept. Rabarberkakan. Jag och Magnus satte oss i soffan och fikade. Jag tyckte att kakan var ok men bara ok. Ingen höjdare. Jag slängde receptet i sophinken och la kakrester i en plastlåda.

Idag kände jag mig sugen på något sött och hade bara rabarberkakan hemma. Så jag tog en bit. Och en bit till. Och inte nog med det, jag tog ytterligare en bit. För under natten hände det något märkligt med kakan. Den blev jättegod. Den bara smälte i munnen. Jag grävde fram receptet.

Magnus kom från träningen och sa att han hade tänkt ta en kopp te och rabarberkakan. Den som var kvar sedan igår.

- Du får väl kolla hur mycket av kakan som finns kvar. Innan du gör dig sugen på den - mumlade jag med munnen fylld av... ja, det är inte svårt att lista ut.

Magnus sprang in i köket och tittade förtvivlad på kaksmulorna. Sedan tog han hela lådan och låste den in i ett skåp. Gömde nyckeln. Jag nästan kissade på mig av skratt. Tills jag fattade att han menade allvar.

- Men vad gör du Magnus? Låser in kakan? Det behöver du ju inte göra. Inte alls.
- Jag litar inte på dig din polack.

Någon här har en bristande tilltro till sin sambo. Helt utan anledning tycker jag. Eller hur?

Recept på den inlåsta rabarberkakan


3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör
3/4 dl vatten

1/2 paket av Ekströms smuldeg och rabarber

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver, rör ner i äggsmeten. Smält smör och häll i vatten, låt det koka upp och rör i smeten. Bred ut smeten på en smörd långpanna (ca 35x25 cm), strö över rabarber och toppa med smuldegen. Grädda i 200 grader i ca 25 min. Vaniljsås smakar gott till.

Göm kakan innan era andra hälften gör det!!!!

6 kommentarer:

Mimson sa...

Mm,kakan ,låter smarrig, tycker jag.Faktum är att min sambo nog också skulle låsa in kakor, godis o annat; om det bara var så att vi hade nåt lås ;)

Anna Stilla sa...

Det är klokt att inte skaffa ett då. :)

Mimson sa...

Inga lås här nej!

Vilket fint halsband du gav till Maria "Jag blommar". Det var verkligen "Maria-igt"!

skapasaker sa...

Hittade hit genom "Jag Blommar". Provade att baka kakan och MUMS! redan första kvällen!!!Succé även hos resten av familjen som inte gillar rabarber. Jag länkade till ditt recept, hoppas det är ok.
Eva

Erik sa...

Trevligt. Ännu ett rabarberkakerecept. Tar det till mig. Har själv en rabarberfavorit med ägg och lite till, lite "suffléartat" och så vispgrädde till det. Snabbt försvinnande. Det händer hos oss, att bullar och kakor försvinner mystiskt. Ibland hinner jag inte med, allt är slut ;-)

Kvasthilda sa...

Mumschigt :-) Skall genast läggas bakom örat för en sommardag!