fredag 3 oktober 2008

Nanny Stilla

Jag håller på och tokstädar.

Jag menar verkligen tokstädar.

Jag har tagit ner alla böcker i vår stora bokhylla, dammat av hyllorna, böckerna, sorterat och ställt tillbaka. Jag har städat filmhyllan i blåa hallen. Jag har gått igenom alla mina tidskrifter, sorterat dem och placerat i mina nya tidskriftssamlare. Jag har printat ut etiketter och klistrat på tidskriftshållarna så nu vet jag var jag ska leta om jag vill läsa någon tidning. Jag har tagit bort alla prydnadssaker och lämnat vissa hyllor helt tomma. Ingenting som inte fyller en praktiskt funktion står just nu framme i vardagsrummet. Jag har gått igenom alla mina pärmar. En del papper i dessa var daterade med 1999! Bort med allt!

Jag tror att när det börjar bli rörigt runt omkring mig då har jag ett stort behov att skapa ordning där jag kan faktiskt skapa den. Vardagsrummet, hallen, hyllorna... Jag har slängt en enorm mängd saker och det är bara början på min utrensningsresa. Jag vet, det vore bättre att lämna sakerna till någon second-hand butik men jag orkar inte åka dit. Jag kan inte vara miljövänlig i alla lägen.

Magnus tittade på mig och sa:

- Kom så går vi till affären, köper lite godis och tittar på en film.
- Men jag måste städa - viftade jag med trasan
- Du kan städa imorgon. Kom.

Jag gick med honom och köpte lite mögelost och salami. Sedan tittade vi på Nanny McPhee tillsammans med dottern. Hon fick dock godis, det är bara jag som äter mögelostar och salami. Nanny McPhee var precis en sådan film som min stressade hjärna behövde en fredagskväll. Lite magisk, barnslig, förutsägbar, färgglad och engelsk.





Ja, och när vi var i affären och handlade godis då fick jag syn på en tjej i min dotters ålder. Hon och hennes mamma hadlade godis de med. Men istället för att plocka godis med skeden så stoppade flickan sina händer i lådorna.

- Du bör använda en sådan när du tar upp godis - sa jag och pekade på skeden.
- Jag ska - stönade flickan. Men mamma envisades med att stoppa händerna bland alla geléhallon och romerska bågar. Usch vad äckligt.

6 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Mina tankar har varit hos dig...

Du är bara bäst!!!

EN stor varm kram till dig

Lady Stalker sa...

Precis! Jag håller med dig, just så där "tokstädande" blir man när det är kaos i ens inre!

Klok man du har också som vet vad man behöver koppla av med ...

Hoppas det har ljusnat nu. Jag har tänkt på dig.

Kramar!

Anonym sa...

Skönt med lite avkoppling, och att ni umgås du och Sara. Hoppas det löser sig, jag har tänkt på er!

Anonym sa...

Mögelost och salami låter smaskens :-) Mögelost på pepparkakor är också mums, nu när vi närmar oss juletider ;-) Ja, undrar hur många som får förkylning genom lösgodiset!? Själv använde jag alltid de där skoporna, men hur gör andra? Säkert många bakteriefyllda händer i godisburkarna...
Hoppas resten av helgen gav dig utlopp för städandet :-)

Unknown sa...

Ja det kan nog vara skönt att få det riktigt städat i hemmet ibland,en riktig storstädning..då mår man själv bra inuti också.
Måste själv städa garderoberna,har en massa grejer som borde skänkas till röda korset.

Mögelost och salami är ju sååå gott!
Har ett recept med pasta med salami som man har mögelost i,det måste jag göra någon dag,blev så sugen nu på det.=)

Unknown sa...

Hoppas att det löser sig för din dotter.Ibland så kan det vara skönt att få skriva av sig,önskar dig allt gott!

Kram Maria