torsdag 28 augusti 2008

Att blogga eller icke blogga...



Jag har tappat lite bloggfokus. Väldigt ofta frågar jag mig själv varför jag egentligen bloggar. Lika många gånger, om inte än fler, så frågar jag mig själv varför ni kära läsare kommer tillbaka till min blogg. Vad är det som får Er att stanna här hos mig...

Jag började blogga år 2005 och då var bloggen ett försök till en fotodagbok. Det utvecklades till ett sätt att berätta för familjen och vännerna vad som hänt hos mig. Idag är min blogg varken en fotodagbok eller någon annan dagbok i överhuvudtaget. Det är en salig röra och ibland tappar jag greppet om det jag egentligen gör.

Jag måste nog skicka min blogg på spa så att den kan vila upp sig och fokusera lite bättre. Själv tänker jag tillbringa närmaste dagarna i skogen, med kameran i handen. Det är så fint just nu. Hösten sträcker på sig och börjar visa all sin underbara prakt. Det vill jag inte missa!






11 kommentarer:

Anonym sa...

Snygga svampbilder! Ja inget fel på övriga "spenatbilder" heller. Oj, bloggat ända sedan 2005, det är ett bra tag! Själv började jag vid nyår, firar ett år på kommande nyårsafton. Så länge kommer jag i alla fall att hålla på. Men kan hålla med dig om spretigheten ;-) Fast det gillar jag med en del bloggar! Andra kan ha en tydlig linje och det respekterar jag också och finner nöje i. En hel del beror på lust för mig, men man ställer ju själv sina ramar. Fast inspiration kan ju ibland komma från någons blogg. Har noterat att det finns några som jag tror blivit inspirerade till inlägg från min blogg. Men så behöver det ju inte vara, men jag anar... Vilket i så fall bara är skoj, tycker jag. Skulle din blogg vila upp sig på spa, så ska du veta att du blir saknad under vilan.
Men attans, nu verkar detta hamna under fel inlägg! Så kan det också bli!? I alla fall händer det mig.
Nu till rätt kommentar för inlägget ;-)
Vilken läcker bild, ser bra ut och roligt gjort :-) Hälsa din Magnus att han verkar ha hjärtat på rätta stället! Gulligt skulle man kunna säga...

Maria sa...

Hej!
Jag kommer tillbaka till dig därför att jag gillar det du visar och skriver och det är något sorts meditativt lugn här "inne"!

Dubbelörn sa...

Bara för att jag tycker om dig... *skrattar*

Hör av dig om du är i krokarna, för du fick väl mitt mail?? Nästa vecka är jag lös o ledig!

Kaffe/te serveras här på gården efter en vandring här i krokarna ;)

Kram

Jeanette Nord sa...

Hej Anna!
Klart ska du skicka din blogg på spa om du vill det....men jag tycker väldigt, väldigt mycket om den som den är! Jag gillar att den böljar åt massor med olika håll. Så är ju livet - ständig berg och dalbana och jag tycker att det är just bilder av livet som genomsyrar hela din blogg. Glad ibland, sorgsen ibland, arg, ledsen...men alltid väldigt insiktsfull och klok. Jag hämtar mycket glädje och kraft ur det du skriver och skulle bli väldigt ledsen om du och din blogg försvann.

Jag håller med dig om att man kan känna sig trött på bloggandet ibland. Eller snarare pressad att prestera / skriva något nytt och tänkvärt jämt. Och den dag man känner att bloggen inte skänker en glädje längre ja då ska man givetvis sluta.Men jag hoppas att din blogg bara behöver en liten stärkande spa vistelse i skogen.....

Kram på dig
Jeanette

PS Så långt hösten verkar vara kommen hos dig. Blir lite avis - älskar höstens färger!

PPS Du har en gullig sambo du!

Anonym sa...

Här är det alltid trevligt att komma på besök. Som när man dricker kaffe i någons kök, och får höra berättelser som fängslar och förtrollar. Eller bara saker ur vardagen som man känner igen!
Jag som alltid funderar över vad jag sysslar med (läs vad jag INTE sysslar med) gör inte det alls när det gäller min blogg. Den blir som den blir. Ibland med humor, ibland med allvar, ibland stora saker, ibland små saker. Som livet!
Jag hoppas bloggen kan njuta av spaandet och komma tillbaka snart.

Anonym sa...

Hej du!
Inte ska du sluta att blogga. En avkopplande oas är det att komma in till dig. Fina bilder att vila ögonen på. Jag trivs här hos dig!

Må gott och trevlig helg!

//Cissi

Selmas småprat sa...

Ibland tappar man bloggnistan......men ser helst att du fortsätter.....gillar dina svampar!.............

Camilla Alvén sa...

Hej!
Jag hittade just hit till din blogg, har även tittat in i din recycle shop - gillar dina väskor!
Ha det bra i skogen
Camilla

Anonym sa...

Jag tittar regelbundet in på din blogg för de osedvanligt vackra bilderna och dina ljuvliga språkliga vändningar mitt i livet. Hoppas bloggen får ny kraft på sitt spa.

Anonym sa...

Hej Anna!
Du får verkligen inte sluta. Eller jag kan ju inte tvinga dig att fortsätta, för tvång och måsten gör ju att saker och ting känns jobbiga och tråkiga och det vill jag inte utsätta dig för. Men om du slutar kommer jag att sakna dig. Jag kommer till din blogg just för att de är så "salig röra". Jag älskar dina bilder och du skriver så bra att man bara vill läsa mer och mer.

Birgitta sa...

Ja, man kan ha sådana tankar av och till, hur ska det vara egentligen. Men varför jag kommer hit är att du bjuder på en lagom blandning av tankar, foton, upplevelser, saker osv. En blogg är ju intressant när den överraskar litegrann ibland och man lär "känna" bloggaren. Fortsätt du i ullstrumporna och kramar från Birgitta.