onsdag 18 juni 2008

Semester i Strängnäs



Jag undrar om det är något fel på mig...

Jag satte mig på tåget till Strängnäs och så fort tåget började rulla då kändes det att jag skulle på semester. Jag menar... hur kan man känna så här när man sätter sig på ett tåg till grannstaden? Men för det första, det var mitt första besök i Strängnäs, för det andra så skulle jag träffa där en annan Bloggare för att äta lunch tillsammans med henne. Så allt kändes nytt och äventyrligt.

Strängnäs är en vacker stad. I synnerhet den gamla delen med dess snea, låga hus, smala gränder och till och med en väderkvarn! Historia bokstavligen vibrerar där. Sagor ber om att bli skrivna och bilder att bli tagna. Sedan var det dags att synka sig ihop med kartan och hitta till Bloggarens hus. Vilken trevlig människa! Och dessutom gör hon jättegod sallad :)

Och när jag hade tagit tåget hem så kändes det som att komma tillbaka från semstern. Men jag vet inte, jag kanske inte har så stora förväntningar på hur livet ska vara och därför känns sådana stunder som något väldigt extra. Men är det fel? Jag tror inte det. Jag tror nämligen att det är det som många strävar efter, att leva för stunden och njuta av det.

***

För alla som inte vet hur långt det är mellan Eskilstuna och Strängnäs så måste jag berätta att det tar 15 minuter med tåget. Det tar längre tid för mig att cykla till torget i Eskilstuna!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar bild från Strängnäs! Du har på pricken fångat den historiska stämningen!

Och du, tack själv för besöket! För alla som läser här kan jag intyga att Anna Stilla är en oerhört trevlig människa! (Om ni inte redan visste, *skrattar*.)

Fantastiskt med vänskap som genereras av bloggande!

Stora kramar!

Dubbelörn sa...

Hmmm... låter som det kunde vara en bekanting du träffat... ;).

Om så är fallet så kan jag intyga att både Anna Stilla o Strängnäsbloggaren är båda oerhört trevliga människor *ensomvet*

Kramar

Sömsmånen sa...

Jag förstår precis vad du menar med att ha semester nära hemma. Vi åkte till Köpenhamn idag (det är ju nära oss) och ibland tror jag att jag njuter mer av de här korta anspråkslösa utflykterna, när det inte är så mycket som ska fixas, packas, ordnas osv, osv. Lugn och nyfiken ger man sig av! Och glad och nöjd kommer man hem!

Anonym sa...

Ha, ha! Gillade din jämförelse mellan tågresan till grannstan och cykelturen. Men du kan trösta dig med att båda är klart bra ekologiskt sett, speciellt cykelturen :-)
Önskar dig en skön Midsommar.

Anonym sa...

Det små resorna kan vara de bästa, det är nog när man har "ledigt i huvudet" som man kan känna det som om man är på semester. Och det är man ju, faktiskt! Även på de små resorna. Jag älskar att ta bussen till någon av grannstäderna och gå runt och shoppa och kolla på prylar och sen fika eller äta och titta på folk. Jag älskar att umgås med mig själv då!

Anonym sa...

Det låter ju helt underbart att ta tillvara på livets alla dagar och bjuda sig själv på en "semester" så där bara :D

Jeanette Nord sa...

Hej Anna!
Tåg ger mig också semesterkänsla. Oftast. I tre år pendlade jag tre timmar varje dag med tåg till jobbet. Steg upp kl 04.30 och kom hem 19.30. Då var semesterkänslan långt borta kan jag säga. Men nu älskar jag det igen. Bullar upp med bok och matsäck även om jag bara slall resa i en halv timma!

Ja, jag tror att du är en supertrevlig människa! Jag älskar att läsa din blogg. Fylld av klokheter och humor. Ibland (som idag) får jag en riktigt lång och härlig läsestund när jag inte hunnit titta in på ett tag. Så har du vägarna förbi Skåne i sommar kan du väl titta förbi. För lite fika ( nyttig förstås) och fotoprat.

Massor av kramar
Jeanette

Anonym sa...

Kan det vara Lady Stalker som du träffat ?! Attans....tänk om Clara kunde varit med där och snattrat med er :) Jag förstår exakt vad du menar när du säger att du åker på "semester" ...jag känner det likadant så fort jag ger mig utanför stans gränser :)
Eftersom jag alltid cyklar så kommer jag ju inte så långt...men när jag någon gång får tillgång till bil och ger mig iväg....då känner jag "pirret" i magen :)
Jag tycker så mycket om dina bilder och dina inlägg...alltid lika vilsamt att komma till Anna Stilla...Kram på dig!