torsdag 26 juni 2008

En resa bland minnen



Jag har fått en stark skaparlust. Symaskinen går på fullt varv, hjärncellerna tävlar om vilken av dem hittar på de bästa idéerna och min inspirationsbok spricker snart av alla anteckningar jag har gjort. En härlig känsla! Man skulle kunna tro att mitt i skaparfebern har jag glömt bort bloggen. Så är det inte, snarare tvärtom. Jag planerar lite nytt på bloggen med.

Från det ena till det andra...

Lisa från Mitt lilla hus undrar en del om mig och här kommer mina svar:

Vad gjorde jag för 10 år sedan?

Jag sitter här och försöker framkalla gamla minnen. Det är mycket som jag har förträngt och det är svårt att gräva fram något. För 10 år sedan gick mitt äktenskap i krasch. Det var inte äktenskapet i sig jag sörjde mest utan min dröm om den lyckliga familjen. Idag, 10 år senare, minns jag inte ens att jag någonsin har varit gift. Jag tog mig igenom ett helvete och den här resan, underligt nog, gav mig en styrka som jag saknade som ung. Det är jag tacksam för.

Fem saker som jag ska göra idag:

  1. Jag ska ta en kopp kaffe ute på altanen.
  2. Återvända till min symaskin och sy ett tag till.
  3. Plocka ur diskmaskinen för det är min tur idag.
  4. Betala räkningar
  5. Fortsätta läsa "Bli din egen" av Ulla - Lisa Thordén

Ställen vilka jag har bott på:

  1. Jag är född i Slupsk, en liten stad i norra Polen, 17 km ifrån Östersjön. Som liten visste jag att på andra sidan det stora havet fanns det ett land som hette Sverige. Jag brukade stirra mig blind på horisontlinjen och hoppades få se ett skymt av det främmande landet. Inte kunde jag ana då att jag skulle bo här.
  2. Från Slupsk åkte jag raka vägen till Göteborg och där bodde jag i 12 år. Utbildade mig, jobbade, skaffade mig familj, vänner och 1000 olika minnen.
  3. För två år sedan var det dags att lämna storstaden och flytta till lilla Eskilstuna. I två år har jag försökt att tycka om Eskilstuna men det är något som tar emot. Eskilstuna är inte mysig helt enkelt. Nu kanske låter jag helt mysko som påstår att en stad kan bli mysig men det är sant. Malmköping är mysig. Strängnäs är mysig. Men inte Eskilstuna.

Fem saker som jag skulle göra om jag blev en miljardär:

  1. Köpa en egen ö med ett hus, en båt och ett båthus.
  2. Lägga undan åt våra barn så att de kan köpa sig ett boende när det är dags för det.
  3. Göra inspirationsresor till bland annat Frankrike.
  4. Satsa stenhårt på min affärsidé.
  5. Köpa en Mini Cooper D.

Lisa, jag hoppas att det är ok att jag bryter mot regeln att välja ut några andra bloggare som ska svara på samma frågor.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med dig om det där med mysig känsla i en stad eller inte, innan vi flyttade till nuvarande bostadsort bodde vi en stad där jag aldrig trivdes, den var inte mysig helt enkelt utan kändes kall och trist. Där vi bor idag finns en mysig känsla trots att staden är så mycket större :D

Anonym sa...

Hoppsan, du behöver inte göra utmaningen hos mig ;)

Anonym sa...

Det är helt okej, det var bara kul att få veta lite mer om dig! Jag har varit till Eskilstuna och det jag såg var inte så mysigt faktiskt. Men du kan ju flytta till Malmköping!

Anonym sa...

Elller flytta till Strängnäs, som jag vet att du gillar! Och där finns ju JAG! Tänk så kul vi skulle ha........

Kul att läsa svaren på frågorna!

Kramar från mig!

Maria sa...

Roligt att läsa mer om dig!! iNTRESSANT!!

Jag tror inte att jag varit i Eskilstuna...får se om vi styr kosan ditåt eller inte =)

Mona sa...

Jag och Martin pratade om det där med att bo. Jag sa att jag tror jag kan bo vart som helst och trivas, bara jag har en meningsfull sysselsättning. Har man, som både du och jag har, flyttat rejält långt en gång så är steget att flytta och byta stad inte så skrämmande.
Kram / Mona

Anonym sa...

Vilket härligt ortnamn; Slupsk!
Slupsk. Härligt och lite svårt att säga. Har du varit tillbaka till Slupsk många gånger? Saknar du Slupsk? Jag skulle gärna åka till Polen på semester. (Om jag hade råd att åka på semester.) Har suttit och läst ikapp hos dig nu. Spanat in den fina Dinon och läst om människor som suger musten ur dig. Såna människor har jag i min närhet. Hur gör man då? Jag tror att det inte går att välja bort såna ur sitt liv utan istället försöka skydda sig genom att bygga upp sin självkäsnla. Vilket jag försöker. Så att jag blir starkare och inte låter dem suga någon nektar ur mig. Har dock några svagare ytor fortfarande, men snart! Kram!