måndag 5 maj 2008

Första seger



Mitt internet har legat nere hela låååånga dagen. Jättefrustrerande måste jag säga.

Idag har jag gått igenom en hård kamp med mig själv. Och vunnit! Jag har ju bestämt mig för att dämpa mig en aning när det gäller sockerkonsumption. Men det är så lätt att bestämma sig för sådan tortyr när man precis klivit av vågen. Svårare är det när man ska handla lite potatis och mjölk. Hur roligt är det att handla potatis? Va? Det är ju hur trist som helst. Samtidigt ropar alla goda och spännande chokladkakor "Anna! Köp oss! Vi smakar så gott! Och du är inte alls tjock. Köp oss Anna, köp oss!" Det kliade i händerna på mig. Men då skyndade jag mig till fruktdisken och köpte jordgubbar, kiwi och bananer. Väl hemma gjorde jag en fruktsallad och klappade mig själv på axeln. Min första strid är avklarad.

6 kommentarer:

Birgitta sa...

Vilken självövervinning, nu har du varit jätteduktig, första striden är vunnen. Och det är jättegott med fruktsallad. Du har gjort ett realistisk upplägg för din viktnedgång, som jag nog tror kan funka när man är så motiverad som du verkar vara.

Härlig miljö dina bilder ska få visas i, förstår att det känns pirrigt, men eftersom du är utvald, så platsar du också där.

Fina bilder och rofyllda från erat teamwork. Mysigt att vara i naturen, det ger så mycket tillbaka.

Ha en bra vecka med fint väder och trevliga upplevelser, kramar Birgitta

Jeanette Nord sa...

Hurra för dig Anna! Du är bäst och du kommer att fixa det! De första veckorna är alltid värst! Själv har jag lidit av blodsocker blues sedan jag var i 10 års åldern och varit slav under mitt sockersug. Har bantat större delen av mitt liv. När min mamma fick en liten stroke för några månader sedan fick jag mig en rejäl tankeställare. Jag vill ju leva ett tag till! Så jag lade om min kost helt och hållet och äter nu lite mera "stenåldersaktigt". Massor med grönsaker, kött, fågel, fisk och nötter. Lightprodukter har jag bannlyst. Det bara lurar kroppen. Äter inte vitt bröd, mjöl, ris, pasta eller potatis heller! Och jag mår som en prinsessa! I tre månader har jag inte haft några blodsocker berg och dalbanor utan istället en otrolig energi! Det här skall bli min nya livsstil men det är ju inte fel att ha tappat tio kilo på köpet!

Har inte besökt din blogg på några dagar och hade massor med härlig läsning att ta igen. Och fina bilder att titta på. Du är SÅ duktig Anna! Tror jag åker upp och besöker din fotoutställning när det är dax! Jag behöver ju se och lära inför min egen och dina bilder bara MÅSTE jag se! Skicka en inbjudan när det närmar sig....

Stor tisdags kram
Jeanette

Anonym sa...

För min del vinner frukten alltid över kakorna - jag är inte vidare förtjust i kakor, bakelser och sådant. När jag kommer till chipsen och ostkrokarna mm däremot....... Ojojojoj vad de skriker och SÅ gärna de skulle hoppa ner i vagnen (och min mage....) Men jag gör som du och kämpar för att det suget inte ska vinna!

Anna sa...

Oh va det såg smaskigt ut. Jordgubbar är så lyxigt!

Maria sa...

Lycka till med din livsstilsförändring!
Jag har gjort samma resa för några år sedan. Gick ner 13 kg på ett halvår. Höll den nya vikten i flera år tills jag blev gravid med min tredje. Blev igen inte av med alla kilon efter graviditeten. Nu ligger jag däremellan och borde iallafall minska 3-4 kg. det är nog svårt...Just nu dåligt med min karaktär. Extra svårt när man arbetar hemma och såklart alltid kan hitta något mumsigt när suget slår till.

Anna Stilla sa...

Tack för Era fantastiska kommentarer. Jag blir så glad när jag får läsa Era ord! Kram!