onsdag 2 april 2008

Mera färg, tack!



Har ni märkt att man får de mest fantastiska idéerna när man inte kan genomföra dem? Så är det i alla falla med mig. Jag har nämligen bestämt mig för att med små medel förändra vårt kök. Några nya dukar, en ny sittsdyna på kökssoffan, lite nytt porslin, någon ny tavla, kanske måla om hyllan, slå in kockböcker i fint papper eller tyg. Lite nya växter och blomkrukor. Det är ju väldigt enkla saker men de kräver besök på loppisar, bokhandel och kanske Duka och några andra affärer.

Men jag kan inte för jag har fått nackspärr med medföljade huvudvärk. Jag kan knappt vända på huvudet. Om jag ska titta bakåt eller åt sidorna så får jag snurra runt på hälen. Det är verkligen jobbigt att vara så orörlig och känna sig så stel.

Jag önskar mig mer färg och mönster i köket. Man (eller åtmisntone jag) ska känna glädje när man kliver in. Jag tycker om att bläddra i olika inredningstidningar men även om presenterade hem är vackra så kan jag känna att det inte skulle funka i min familj. Vi är många, vi lever ett intensivt hemmaliv och vi stökar till. Här ska det vara enkelt att leva. Och gärna mer färgglatt.

6 kommentarer:

Maria sa...

Men så jobbigt att ha nackspärr!! Hoppas att det snart ger sig så du kan sätta igång med dina planer!
Låter som om du har massor med bra idéer på hur du vill förändra och det mesta till kanske inte så stora kostnader, det är smart!!
Låter också härligt med färg, sådant gillar ju jag!!

Birgitta sa...

Trist med nackspärr, jag vet, jag råkade ut för ryggskott i tisdags när jag skulle sträcka ut mina stela leder på morgonen och vips så satt det där.

Det är så kul att förändra lite när man får lusten. Det gör så mycket med lite nytt och det går att göra med enkla och medel och behöver inte kosta eller bli dyrt, men man blir glad när det känns nytt och pigg runt omkring. Hoppas att det onda går över snart så att du kan få vara kreativ och skapa lite nya grejer.

Din bild idag var både så rofylld och uppiggande, låter motsägelsefullt, men så kändes det. Den är så fin, mysig. Kramar Birgitta

Anonym sa...

Ja det är underbart med färg!

Anonym sa...

Oj vad rätt du har om att Myrorna nuförtiden känns som en "trendbutik" och inte en butik som faktiskt säljer andras "skräp" till ett vettigt pris för att bidra till en god sak. På en sådan butik liksom Kupans hjälpverksamhet tycker jag inte att man ska behöva betala fullpris eller mer - även om det är för den goda sakens skull...b

Lady Stalker sa...

Har hittat hit via Dubbelörnen! Skulle vara kul att "lära känna" dig och din blogg. Dubbelörnens friends are my friends, *skrattar*.

Jag håller helt med dig: färg behövs! Det gör en glad!

Hoppas nackspärren går över, jag vet hur hemskt det är. Ta varma duschar och försök röra dig. Att vara stilla gör det värre ...

Bilder från min kamera sa...

När jag ser din kaffekopp med fat, då ser jag min Mormors Blå Blom framför mig, som den kaffeservisen heter. Den dukade hon alltid med, till stora helger.