lördag 29 mars 2008

Gör det själv



När jag var liten brukade mina föräldrar säga att om jag ville ge presenter så fick jag göra dem själv istället för att köpa. Så innan varje jul, födelsedag, morsdag mm har jag tillverkat tavlor av mina teckningar, gjort bokmärken, grytlappar, vaser av pappersmassan, egenskrivna kokböcker osv. Min mamma har sparat det mesta av mina alster. 30 år senare kan jag titta på grattiskort som jag gjorde till mamma på Morsdagen. Samma sak försöker jag lära mina barn. Köp inte, gör något själv istället. Min son är inte pysslig för fem öre så har brukar ge mig värdecheckar: Jag lovar att i 6 månader ska jag göra te åt dig.

Min väninna och jag brukar brevväxla med varandra på det traditionella sättet. Hon är nämligen en internetvägrare. Det gör egentligen ingenting för det är en speciell känsla att få ett brev med posten. Nuförtiden får man mestadeles reklam och räkningar. Än idag hör jag mammas röst: anna lilla, gör det själv. Så jag satte igång och gjorde ett kort till väninnan. För att göra henne glad. Och mig själv. För det ger så mycket glädje att få sitta och pyssla lite. Det är som att försvinna i en annan värld.

8 kommentarer:

Anonym sa...

SÅ FINT! Vad glad jag skulle bli om jag fick det där!

Anonym sa...

Ja visst är det underbart och spännande, roligt och trevligt att öppna brevlådan och så ligger där ett alldeles vanligt handskrivet brev från någon man tycker om!!!

Unknown sa...

Så fint du fick lära,ja det är ju något speciellt att få en present som någon gjort själv.=)Min brorsdöttrar har alltid gjort saker själva,dom har sytt klippt och klistrat och tillverkat egna små kort av sina teckningar och annat bla..och gjort egna små tvålar och pysslat med lite av varje,det är bra tycker jag!Själv så gjorde jag för några år sedan små saker i zenitlera som tex,kylskåpsmagneter bla..och jag minns när jag och min syster gjorde saker av trolldeg och sedan målade och brände i ugnen,det var ett fint sätt att umgås tillsammans.=)Så fint kort du gjort,ja det är något speciellt att få ett brev idag,man blir så glad!=)Så fin din header är,ditt namn är så fint textat!Önskar dig en skön Lördag!Må så gott!

Kram Maria

Unknown sa...

ps,jag har funderat på att börja göra egna kort,kul att få pyssla..det stämmer att man försvinner in i en egen värld,när man pysslar med något,tiden försvinner..

Kramar

Maria sa...

Håller med!! STort värde i att göra själv. Tid och rum försvinner!

SNigelpost är också toppen! Förrut hade jag många brevvänner, man skulle egentligen försöka ta upp det igen!

Lady Stalker sa...

Åh, så otroooooligt fint! *Impad*

Bilder från min kamera sa...

Så fint. Roligt att ge bort något som man gjort själv. Blir mycket mer personligt då. Alla färdiga kort som finns att köpa, är bara massproduktion anser jag.Minns när jag köpte ett kort till ett av mina barnbarn, när han fyllde år.Då hade någon annan köpt samma kort. Inte speciellt kul. Ändå så bor jag och den personen som köpte samma kort på 50 mils avstånd.

Anna Stilla sa...

Tack! Att ge bort något personligt är lika roligt som att få något personligt. Med betoning på ordet "personligt" och inte "få" :)

Tack för Era fina kommentarer!
Kram
Anna