tisdag 12 februari 2008

Matilde är inte trovärdig

Enligt Aftonbladet har "D. Rudberg lyckas med det de flesta andra misslyckas: att skapa trovärdiga personer".

Då måste vi nog fördjupa oss i begreppet trovärdighet. För hur trovärdig är Matilde? Hennes två små döttrar vill baka när de kommer hem från fritids. Det får dem så klart. Den ena bakar kanelbullar, den andra rullar chokladbollar och Matilde bakar bröd. Samtidigt!!!! Och nästa morgon ska flickorna flyga med sin pappa till Mallorca. Men vadå? Några bullar hinner de med!

Matilde är en sådan som har sagt upp sig för att skriva en roman. Det går inget bra för henne, hon skriver nästan noll. Barnen är i skolan och Matilde kan ägna sig fullständigt åt sitt misslyckade skrivande. Det är nämligen så att två gånger i veckan får hon besök av Marta som städar hennes hem och stryker deras kläder. Här brister trovärdigheten totalt.

Jag har läst första kapitlet och ångrar att jag köpte boken. Jag har bestämt mig för att läsa ett kapitel till. Är det lika "trovärdigt" som det första så hamnar boken i pappersinsamlingen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sälj den på Tradera eller Blocket vetja! Där kan man tjäna en hacka på en massa skräp;)

Persiljas Hus sa...

Haha! Anna! Läs inte "skiten". Skriv istället!!!

Vill veta mer om mormor! Skriv en bok! Fläta ihop med ditt liv på 80-talet i Polen,livet i Polen när Lech Walesa kom till makten, hur du kom till Sverige, ditt förra liv i större stad, din nya kärlek, dina underbara barn, sammanflätat med din stora härliga släkt, dina trådar som når åt olika håll och dina fantastiskt poetiska tankar om det lilla livet. Skriv helt enkelt om din resa-ditt liv.
Men fläta ihop med mormors!
Nå! Seså! Börja! Vill läsa snart!

Maria sa...

Hej ANNA!
Jag har inte läst den boken men däremot två andra av D.R. helt ärligt så kan jag inte med människan, varken författaren eller hennes huvudpersoner så det blir inte till att läsa någon mer bok av henne.
Hon skrev en krönika i MAMA där hon bla skrev om att mammors högsta önskan var att få en kashmirsjal, efter det ger jag inte mycket för D.R.
PS: Oj, jag skrev idag på min blogg om positiva energier, nu spred jag ju inte det, sorry DS