onsdag 5 december 2007

Sommarminnen i tekoppen

Foto: Anna Stilla

Det är kallt, blåsigt, ruggigt och regningt på nordiskt sätt. Jag har NÄSTAN glömt att en gång i tiden så hade vi faktiskt sommar.

Ja har skrivit "nästan" för att...

Vänta lite, jag tar det från början!

I det här hushållet dricks te många gånger om dagen. Vi är stamkunder i "vår" tebutik och när vi köper te så är det nästan kilovis. Då kan Ni räkna ut kostnader för ett sådant intresse. Eftersom vi är en familj som försöker leva "grönt" så går det inte ihop för mig riktigt. I somras bestämde jag mig för att göra något åt saken. Jag tillbringade många timmar i skogen och på ängar och plockade röd klöver och smultronblad som jag sedan torkade. Likadant gjorde jag med citronmeliss som vi har i trädgården. I höstas plockade jag nypon. Av en del nypon gjorde jag marmelad. Marmeladen faller inte mig i smaken men Magnus tycker väldigt mycket om den. Han föredrar min marmelad än de köpta så jag känner mig nöjd iaf.

Däremot te gjort på röd klöver, smultron och citronmeliss smakar jättegott. När alla har lagt sig och det är tyst här hemma så gör jag mig en kopp mitt alldeles egenplockade te och minns sommaren. Om några månader är den här igen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mysigt med eget thé, det skulle vara kul att pröva göra, jag har ju massvis med nyonbuskar. Undrar om man kan göra thé på brännässlor?!

Anna Stilla sa...

Magnus har planterat sina egna brännässlor. Hela sommaren dricker han brännässelte. Jag föredrar dock citronmeliss.

Anonym sa...

Vilken härlig bild! Och så gott det låter! Jag ärr både kaffe och tedrickare- te på morgonen kvällen och kaffe på för och eftermiddag.

Ett bra förkylningste om man har slem i halsen är salvia, så salvia ska planteras i stugan i vår!