måndag 3 december 2007

Önskelista i all sin enkelhet
Jag vill ha nya trasmattor i köket och i hallen för de som vi har är inte alls så bra. Det syns på dom när de är smutsiga vad jag anser är tröttsamt.


Nu är det inte så att vi lever i snusk. Inte mer än en medelmänniska gör iaf. Jag tvättar våra mattor ett par gånger i månaden. Det är ett måste när man lever med hunden, katten och leriga stövlar. Irriterande är dock faktum att mattorna i köket och i hallen är enfargade. Så fort jag lägger dom ut på golvet, nytvättade och fina, så blir dom synnligt skitiga. Skospår och tassavtryck syns direkt.


Jag vill ha nya mattor, randiga!


När vi var på IKEA så hittade jag billiga trasmattor men min praktiske Magnus sa att de inte håller för vår livsstil. De är för glesvävda och kommer att gå sönder. Sa Magnus. Så nu letar jag på loppisar efter bättre hantverk.

Känn på ordet hantverk.


Det är som försäkran om kvalité. Om att mina saker ska klara många år utan att gå sönder. Utan att jag ska behöva byta ut dom. Utan att jag ska ens behöva fatta beslut om att byta ut dom.


För jag är för ett så enkelt liv som möjligt.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det är svårt att hitta bra trasmattor, men på loppisar kan du ha tur! Du kan ju också prova att sätta upp en "köpes/sökes" lapp i nån affär, jag tror det finns många tanter som har finfina mattor i sina gömmor.

Jeanette sa...

Jag håller med dig. Ordet hantverk är ett härligt ord att smaka på. Mina bästa fynd vare sig det är möbler, dukar eller "pynt" har jag alltid hittat på loppisar eller auktioner. Fast jag har haft ett antal trasmattor från IKEA och de har hållt hyffsat. Fast jag har inga hundar.... bara katter, barn och leriga stövlar.

Du skriver så härligt! Håller med om ditt förra inlägg också. Visst finns det tid....

Kram
Jeanette

Clara sa...

Jag älskar dina inlägg......jag blir så lugn och så blir jag så glad när jag läser dina genomtänkta manövrar.....du är underbar i ditt "tänk"!
MÅNGA kramar från Clara

En inredoholic sa...

Vad roligt!! En ny sida för mig. Hittade dig på en annan blogg.. jag kommer tillbaka!

Persilja sa...

Min mentor! Min luft! Min inspiration! Jag har inte tittat in på dig på ett tag och plötsligt förstår jag min oro i kroppen, min vilsenhet. Att komma till dig och läsa om julen och dina tankar kring allt är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ befriande. Jag hamnar alltid rätt när jag hälsar på dig. Finner mig själv. Min första bekantskap med dig började med en bild. PÅ dig i den där klänningen du sytt där du stod vid ett fönster. Den bilden har en harmoni som är lyrisk! Jag har sen dess alltid fått dessa känslor när jag läser hos dig och ser bilder hos dig. Du ger mig det jag behöver. Jag tappar bort mitt inre jag ibland men hittar det alltid hos dig. Det verkar alltid så enkelt för dig fast jag vet att det inte är det. Jag vet att du fått kämpa för din själsfrid men du verkar ju ha funnit den och stannat i den. Jag ska inte stanna borta lika länge som sist för jag vill finna mig själv hela tiden. Du är mitt reningsbad. Förlåt om jag kanske generar dig! Kram!!!!

www.mediabrus.dinstudio.se sa...

Jag har valt att lämna blogg.se - men återfinns numera på en egen hemsida istället. Välkommen in! (Mediabrus = fd Vildängel)

~Eva~ sa...

En sån TILLTALANDE blogg du har!
Vilken glädje att jag fann vägen hit denna förmiddag :-)
Trasmattor brukar jag köpa på loppis, och dom är både billiga och vackra.

Jag återkommer!

Anna Stilla sa...

Jag vet inte vad jag ska säga. Så många underbara ord har jag inte hört sedan... jag minns inte ens när det var senast.

Ni ger mig vingar och får mig att sväva på moln.

Jag är så glad när jag läser att nya bloggkompisar hittar hit och tänker komma tillbaka.

Mitt självförtroende mår så bra när jag läser era kommentarer. Tusen tusen tack.

Anonym sa...

Jag vävde min första matta för några år sen med trasor från jeans, den blev väldigt stadig och inte var det svårt heller. Kanske ska du ta reda på en vävstuga...