onsdag 10 oktober 2007

Hemma hos Stilla på riktigt!

Hur lever två bohemer (en praktisk och en estetisk sådan), tre icke bohemiska tonåringar, en 50kg bullmastiff och en kaxig katt på 76 kvm?

Här kommer svaren:Stora soffan och pagajer


Magnus (den praktiska bohemen i familjen) har gjort pagajerna alldeles själv. För icke invigda, pagajer är ett slags kajakpaddlar. Funktion och estetik i en ren förening, det älskar min käre Magnus. Mera handmade: på soffryggen ligger en ihoprullad stickad pläd. Det är jag som har stickat den! och bredvid pläden ligger en svartröd kudde. Peppe har sytt den för några år sedan.


Mellan stora soffan och lilla soffan


Där har Nosan sin madrass. Mot väggen kan ni se en skiva. Det är inte snyggt men praktiskt. Annars skulle väggen vara lika svart som skivan. Nosan gillar sin madrass.Mitt kreativa skrivbord


Just nu gör jag om min tråkiga gröna tröja. Ser ni de broderade blommorna? För några år sedan broderade jag en gardin. I tvätten dock färgade broderigarnet av sig och allt såg så hemskt ut. Det gick inte att använda gardinen så jag klippte ut blommorna och nu väntar dom på att återupplivas.


BildsamlingJag samlar mina bilder på en skåpvägg.


KöketHyllan med kokböcker.Under hyllan kan ni se en lina med svarta pluppar på. Det är en karljohan som Sara har hittat som hänger på tork.Mer av hyllanBredvid kokböckerna står en skål som Sara har gjort i skolan.


Goda tankar


Den här tavlan har Magnus farmor broderat. Jag gillar tavlans budskap.SovkammarenVårt sovrum är 120 cm brett. Förut var det en garderob men Magnus har ljudisolerat den, dragit in ventilation och slutligen har vi målat om den. På hyllorna står några kära saker: en gammal knap som barnen hittade på stranden, ett ljusstake som Magnus har gjort själv, en adventljustake som Dawid har gjort i träslöjden för ett par år sedan, en låda som Magnus gjorde när han var liten och en annan som hans dotter gjorde. På den nedre hyllan står det ett får som kom till mig ändå från New York.


HallenVår telefonInnan du går ut...

Make lov, not war - står det på våran dörr.

Så nu vet du hur en salig blandning av människor samsas på en begränsad yta.

3 kommentarer:

vildängel sa...

vilken trevlig inbjudan till ett mysigt och ombonat hem :D

Persilja sa...

Hos dig skulle jag kunna flytta in direkt!!! Jag bara älskar det! Funktion ihop med vackra saker som BETYDER något! Underbart! Det är i såna hem man trivs och vill stanna länge. Ibland dyker de upp i inredningereportagen, men ALLTFÖR sällan! Det är en mild vänlighet över bilderna som gör mig salig. Jag är mer dekorativ än du, alltså ägnar säker mer tid åt det estetiska, men jag strävar hela tiden efter den harmoniska känslan som jag ser i ditt hem. Det ska funka, det är nr 1, sen får det gärna vara vackert också, och nr 3 är att sakerna ska betyda något. Annars blir det bara YTA och tomhet.
Som du vet är jag ett stort fan av din livstil! Jag strävar ditåt, men halkar liksom fel hela tiden. Eller jag är för spretig, okoncetraread och vimsig. Tur jag kan komma till dig för att samla fokus!
Puss!

Anonym sa...

Du må tro att jag har tänkt på de där 76 kvm de senaste dagarna! Imponerande! Men finns det hjärterum...