söndag 7 oktober 2007

Grytglädje



Våra grytlappar var så utslitna. Det är ju roligare att laga mat om man har fina grytlappar. Vackra slevar. Mjuka och sköna köksdukar. En lyxig skärbräda. Listan kan göras hur lång som helst egentligen.

Synen på våra grytlappar var dock så pass bedrövlig att jag hade bestämt mig för att skaffa nya. Först gick jag till alla möjliga affärer som säljer käcka köksprylar men jag blev så besviken. De flesta grytlapparna var så hårda och styva. Jag vill att grytlappen ska lägga sig mjukt och följsamt i handen. Jag vill inte ha svarta grytlappar. Inte bruna heller. Jag vill inte ha grytlappar som har en hög trendfaktor heller. Marimekko influerade mönster gör sig inte så bra i vårt kök. Ovanför matbordet hänger det en fotogenlampa och i köksfönstret har vi en virkad gardinkappa. I det här köket lagas det mat i en stor järngryta och vid matbordet kan vi rymma många hungriga munnar.

Så jag vill ha alldeles unika grytlappar. Mjuka, sköna och hemvänliga. Jag har hittat dom. På en loppis. Virkade små konstverk. Ögongodis som lyser upp köket. Åh, vad jag är lycklig.

Inga kommentarer: