onsdag 13 juni 2007

Min frihet



Så ser vi ut, jag, Magnus och cykeln, när vi ska på vår cykelsemester. Fast vi har inte börjat än. Vi har bara testat om det går att cykla med all vår packning. Tält, sovsäckar, spritkök, mat och kläder. Jag skulle behöva mycket mer kläder än det ryms i "min" cykelväska. Jag kommer nog att lukta urk när jag väl kommer hem.
Lägg märke till våra fina cykelväskor. Vi är inte Den Flashiga Familjen. Snarare är vi släkt med Stig Helmer Olsson, hi hi hi.

Vi är designers, tillverkarnas och försäljarnas mardröm. Men vet ni vad, det ger mig ro i själen. Jag behöver inte ständigt nya saker för att känna mig tillfredställd. Jag är faktiskt nöjd med det jag har. Gamla filtar som ligger över våra urgamla soffor. Ett slitet bord. Temuggar och bestick som har sett bättre tider (eller kanske inte?). Skulle jag vara lyckligare om jag hade något annat? Jag tror inte det. När man befriar sig från sina saker så finns det plats för något annat. En promenad i skogen. En stilla stund i hammocken. En cykelsemester.

Jag menar...

Jag har valt den här livsstilen. Någon annan väljer kanske något annat sätt att bli lycklig på. Alla måste välja sin egen väg. Jag känner mig fri på vägen där prylar inte sätter hinder för mig.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kloka lilla Anna!
Håller med! Jag är visserligen inte någon renlevnadsmänniska på detta- men jag vill bli!!! Jag försöker varje dag!!! Kämpar i hård motvind med en köpglad man och hagalna barn. Eller inte hagalna men prylgalna. Så en gör så gott en kan. Jag älskar stigväskorna! Sååå coooola! Jag avundas er mysiga semester!!! Min man och jag gjorde så förr, men nu vill han ha det bekvämt...
Måste man kanske vara nykär???
Isåfall äre kört, hehe!
Vad gulliga ni är på bilden! Smärta!

Anonym sa...

Jag är här titt som tätt och vill bara säga att jag tycker mycket om att läsa det du skriver. Titta på dina bilder och fundera över dina ord. Tack!

Signes Vind sa...

Så fina ni ser ut - skulle gärna sitt på pakethållaren o följa med!!Tänk vad härligt med cykelsemester - blir bara lite svårt med mina två Golden Retrievrar!

Anonym sa...

Hittade hit idag tack vare persilja, gillar det du skriver och försöker ta åt mig och få in det i mitt hektiska liv. Känner att jag försöker få in lugnet i varenda moment i vardagen så gott det nu går med fem barn, varannanhelgs boende, pendlande barn, heltids skiftjobb, politiskt aktiv man, stor trädgård o hus mm mm. Skulle gladeligen åka på cykelsemester om inte det vore för att maken hatar att cykla, jag älskar det precis som kanoting....
Underbara cykelväskor, skulle direkt välja en sådan framför en ny flashig. Min pappa hade en sån under hela min uppväxt, där kunde man förvara allt från kaffe till färdknäppen när man skulle cykla till grannen *ler*.
Kommer tillbaks och hämtar lite av ditt lugn och låter mig inspireras.
På återseende....

Trollmor sa...

Vad härligt det ser ut!
Det är bland det bästa som finns att bara ge sig ut i naturen och bara vara.
Vi brukar ta kanadensaren ut på någon sjö tillsammans med tält och vovve. Det är underbart att se glädjen hos vovven när han far fram i 180 knyck i pur lycka när vi väl camperat oss.
Det är ungefär så jag själv känner mig då och samtidigt ger det sådan ro.
Stendörren såg väldigt vackert ut!

Anonym sa...

Jag tycker att du är helt underbar!

Anna Stilla sa...

Tack alla ni! Ni anar inte hur mycket era ord betyder för mig. Tack för varenda ett.

Det är så roligt när nya gäster dyker upp. Jag hoppas att ni kommer tillbaka fler gånger.

Dubbelörn sa...

Ser så härligt ut med cykel o packning för okända äventyr! Nu är vi ju inte lagda åt samma håll;) Våra sommaräventyr är att ta fram kartan, peka på måfå, packa picknick o så iväg. Ibland en dagsresa, ibland en natt el två på vägen, små mysiga hotell el härliga små stugor. Det har hänt att dagsresan som kanske skulle bli en natt blev en vecka t o m då barnen var små. Men ohhh så roligt vi hade det! Fortfarande så blir det små äventyrsresor på somrarna, ibland längre, som ner till Berlin, ibland inte så långt ifrån som Söderköping, Vadstena... el Stendörren...

Det här är precis det som är sommar, iväg på tandem, kajak, båt, bil el precis vad som helst... Sommarminnen att mysa o minnas under vintern *ler*

Kramar

Millis sa...

Det låter så underbart rofyllt att leva så.

Anonym sa...

Ser mysigt ut....gillar ditt tänk ....att använda det man har och göra något bra av det och dessutom vara STOLT över det! Kram