söndag 27 maj 2007

Vägvisare



Idag har jag tagit på mig sommarklänningen som jag sydde i vintras. Så varmt har det varit här! Med kameran över axeln och med GPS (!!!) i handen gick jag till en plats i skogen där Magnus solade och läste. Jag är jättedålig på att hitta till olika platser och går oftast vilse. Det har hänt att jag hamnat till och med i fel stad en gång!

I vintras, när jag och Magnus gick vår stora runda i skogen så försökte han lära mig hur man använder GPS. För jag har vägrat att kunna den.

- Men nu har jag bruttit benet och du måste hitta hem och hämta hjälp - sa han och tryckte på knappar på GPS-en.

Men då skulle jag skrika efter hjälp. Chansen att det befinner sig naturmänniskor i skogen är större än chansen att jag hittar hem. Även med en GPS.

Idag har jag dock hittat dit jag skulle. Tänk om man hade en sådan GPS som kunde visa vägen genom livet. Man pekar på ett mål och GPS hittar den bästa vägen dit. Då skulle jag skriva "författare" eller "fotograf" och så skulle jag få se ett sträck till mitt mål. Sedan gäller det att följa sträcket. Men det finns inga sådana GPS så vitt jag vet. Även om jag vet vart jag vill så kan jag inte vägen dit.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det låter som en underbar idé, det skulla jag verkligen behöva lite då och då...

Dubbelörn sa...

Min kära man skulle nog behöva en GPS ;). Han är totalt utan lokalsinne *fniss*

Kramar