tisdag 15 maj 2007

Shabby sea




Mitt hem är ett typiskt flytta-ihop-när-man-har-allt hem. Alltså, mina och Magnus saker måste samsas på en begränsad yta. Inte nog med det, det ska vara praktiskt och snyggt också. Nåväl, det är så praktiskt som det kan, under rådande omständigheter, vara. I vardagsrummet trängs två soffor, två bullmasiffer, en dator, tre garderober, mitt skrivbord, bokhyllan, tv och ett enormt soffbord. För vi är en enorm familj som gärna fikar när vi glor på tv. Det finns absolut ingen stil som präglar vårt hem. Det är ett resultat av min bohemiska personlighet och Magnus praktiska sinne.


Så nu får det vara nog! Jag har bestämt mig för att göra det fint här och jag utgår från det finaste som vi har i vardagsrummet. Det är de fyra pagajer som hänger på väggen. Pagajerna har Magnus gjort alldeles själv och jag föreslog att de skulle hängas ovanför soffan. De används nästan dagligen för Magnus paddlar även när det regnar eller blåser. Jag paddlar när det är strålande väder, alltså inte lika ofta som han.


Vardagsrummet får då gå i den slitna, marina stilen. Shabby sea, hi hi hi. Jag vill inte ha små segelbåtar och snäckor utspridda överallt. Ändå vill jag fånga känsla av vatten. Igår satt jag och målade mina IKEA-korgar. De köpte jag för några år sedan och korgarna hade hunnit gulna. Nu är korgarna antikvita. De har fått varsin "kjol" av det randiga tyget. I korgarna förvarar jag band, spetsar, färger och diverse pysselmaterial. Så fort jag har lagat maten så ska jag sätta igång och måla hyllor också.

3 kommentarer:

Stina sa...

Fina saker. Vad snyggt att ha det där på väggen.

Tack, för din fina kommentar. Kram Stina

Anonym sa...

Mysigt....har du också blivit drabbad av shabby viruset!
Jag är övertygad om att du kommer att göra det superfint!
Kram

Sol och skugga sa...

Fint med pagajerna (heter det så?) på väggen. Härligt.

Jag tycker att det är roligt att sätta sin egen prägel på hemmet.

Hälsar

Bisse