måndag 21 maj 2007

Den bästa servicen



Förra vecka såg jag på Arbetsförmedlingens sida att de anordnar lärlingsutbildningar. Man måste vara över 20 år ( oja, det är jag) , man måste vara eller riskera att bli arbetslös (oja, jag riskerar för fullt) och till sist måste man vara inskriven. Ajdå, det är ju inte jag. Vad gör man då?

Är det någon som kan gissa?

Visst har ni gissat som jag? Att man går till Arbetsförmedlingen och skriver in sig. Idag har jag gjort ett tappert försök och cyklat dit. När jag tryckte på knappen till kölappar så blev jag haffad av en som jobbar där.

- Det är ingen idé att ta någon kölapp - upplyste hon mig
- Ok. Vad gör man om man vill skriva in sig då?
- Då måste du ha e-legitimation och du kan skriva in dig på internet.
- Jag har ingen e-legitimation
- Då behöver du en id-matris.
- Var får jag det?
- Du får vänta här på din tur.
- Hur vet jag att det är min tur då?- kanske korkat frågat men jag fick ju inte ta några kölappar.

Sedan förklarade jag för henne att jag har friår, kommer att vara utan jobb rätt så snart och att jag har läst om lärlingsutbildningar.

Nä, nä, nä. Jag kan drömma om att få en lärlingsplats eftersom de är i första hand till de långtidsarbetslösa. Varför står det inget om det på nätet?

Att skriva in mig idag verkade omöjligt eftersom "på måndagar är det kaos". Och eftersom jag har ingen panik (det har jag, det ska gudarna veta!!!) så föreslog hon att jag skulle komma en annan dag när det inte är något kaos. Med mig fick jag en broschyr om Arbetsförmedlingen där jag får veta att de gör allt för att jag ska få den bästa tänkbara servicen.

Bästa för vem?

För att muntra upp mig lite har jag sytt en väska till mig. Beskrivningen har jag hittat i Tildas hus och jag älskar redan min fina, fina väska.

6 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Blir inte alls förvånad över AF... ;) Allt du ser är alltid för någon annan, o allt de föreslår är inget för dig *skrattar*

Mona sa...

Välkommen till byråkratins underbara värld! Men nu tror jag de har krånglat till det med än lovligt. Jag behövde ingen e-legimitation och jag har skrivit in mig via nätet hemmifrån. Sedan gick jag till AF och fick resten ordnat. Boka en tid med någon så du får en möjlighet att prata med någon som förhoppningsvis inte är sönderstressad.
Kram

Anonym sa...

Damen på Arbetsförmedlingen verkar inte ha så hög IQ om man säger så....herrejösses , jag hade blivit skogstokig!!! Tur att du tog det så lugnt och var förståndig och gick hem och skapade istället! En mysig väska...som gjord för att stoppa kameran i och ge sig ut på äventyr!
Kram

Anonym sa...

Hej Anna,
jag hoppas inte hon på af representerar hela arbetsförmedlingen... Fin väska blev det i alla fall!
Har läst en hel del på din blogg nu, om maskrosvin, sniglar, glädje, sorg, framtiden och blåmeser. Jag återkommer gärna!

Anonym sa...

Glömde ju - vilka fantasktiska foton du visar upp! Nu hittade jag precis fotobloggen också!

Anna Stilla sa...

Tack och hej Åsagåsa!