tisdag 3 april 2007

Jag och mitt bröd.



Jag är uppvuxen på bröd bakat på surdeg. Ett sådant bröd smakar aldrig sött. När det har legat ett par dagar och börjat dega sig så får det en underbar konsistens som i vissa sammanhang kallas al dente. Tyvärr, under mina 13 år i Sverige har jag aldrig påträffat något bröd bakat på surdeg. En gång deltog jag i en testpanell för olika sorters bröd. Det visade sig att brödet som fick högsta betyg utav mig var bakat på surdeg. Jag antar att det var bara jag som gillade det för brödet har aldrig kommit ut i affärer. Synd.

Idag har jag bakat mitt eget bröd. Inte på surdeg men utan en enda gnutta socker. För jag blir så less på allt bröd som innehåller sirap eller socker. Jag fattar inte varför man ska dölja den sanna brödsmakan med en massa socker. När det nybakta brödet hade svalnat en aning så tog jag mig en skiva med smör och satte mig ute på altanen. En av dom andligaste stunderna JAG kan uppleva. Det är nästan något religiöst i att äta sitt egetknådat bröd.

Inga kommentarer: