lördag 10 mars 2007

Monolog.



När man äntligen ser vårsolen så tror man att det har blivit varmt. Även om termometern visar bara 5 plusgrader. Man går ut och upptäcker att det är en isande kyla där ute. Lite lurad känner man sig.
Jag har åkt till biblioteket för att leta efter någon känd monolog. "To Be Or Not To Be" är för känd och därefter på gränsen till banal. Man kan tro att en biblitekarie skulle kunna tipsa mig om böcker med någon världskänd monolog i. Men så är det inte. Bibliotekarien kunde visa mig hyllan med svenskt och utländskt drama men längre än så räckte inte hans kunskap. Inget illa just om den bibliotekarien, absolut inte. Han försökte ju hjälpa så mycket han kunde men jag anser att han bör besitta större kunskap än hyllans placering.
En gång i tiden ville jag bli en bibliotekarie, jag hade till och med skickat mina papper till skolan men jag blev inte antagen. Det var för 15 år sedan. Jag undrar vad jag skulle pyssla med här i livet om jag blev antagen... Nu satsar jag allt för att förverkliga min stora dröm om att bli författare. Den drömmen har jag burit med mig sedan jag var 8 år. Den drömmen skulle jag förverkliga under mitt friår. Nu har jag mognat till en berättelse och den ska få en chans att bli skriven.

Inga kommentarer: