måndag 26 augusti 2013

Övertid


 
Igår jobbade jag övertid. Alldeles frivilligt, ska jag nog tillägga. Den inarbetade övertiden samlar jag på hög i kompbanken. Många tar ut den i pengar men inte jag. Ty tiden betyder mer för mig än pengarna. Betydligt mer. 
 
Jag har faktiskt planerat att tokshoppa nu när lönen kom. Jag visste förstås inte vad jag skulle köpa så jag funderade. Kanske kunde jag byta ut den där jättetuben med hudcreme för 50 kr från apoteket mot en sådan där liten burk med ansiktscreme som kostar 10 gånger mer? Ja, en sådan skulle jag köpa! Jag stirrade på alla dessa tjusiga burkar och konstaterade att äsch, den där tuben från apoteket funkar ju trots allt.
 
Ok, lite kläder skulle jag nog kunna köpa. Men samma sak där... Jag behövde inget nytt så jag kom hem med en orörd lön på kontot. Så, vad ska jag med alla dessa pengar till när jag inte ens kan slösa dem?
 
Däremot tid... tiden kan jag fylla med skogspromenader, brödbak och annat underbart...
 

4 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Tiden kan nog inte köpas, tyvärr.

Anonym sa...

Man behöver väl inte "slösa" bara för att man spenderar? Att köpa något lite extra lyxigt är väl att investera i sitt eget välbefinnande? =)

Pengarna du sparat ihop kan ju gå till en resa, spavistelse eller annat man inte gör så ofta.

Anna Stilla sa...

Jag har försökt unna mig lite lyx i form av dyra skönhetsprodukter, resor (senast till Barcelona) och dylikt men inget av det här ger mig känslan av välbefinnande. Det som får mig att må riktigt bra är lugna morgonar då jag får vakna i min egen takt, dagar som jag får bestämma själv över. Jag värdesätter friheten mer än något annat. Men vi är ju olika och mår bra av olika saker...

Anna Ström Åhlén sa...

Resor till platser med natur som lockar då? Gotska Sandön, Stora Karlsö?