fredag 25 maj 2012

Nedräkning


Nedräkningen har börjat. Det är två veckor (en tuff och en lätt) som står mellan mig och min semester. För jag ska på semester, för första gången på flera år. Jag var ju väldigt arbetslös innan jag fick mitt jobb och man kan tro att det är lika med som att vara ledig. Men tror man det så har man fel. De arbetslösa tankarna snurrar runt i huvudet på en och suger ut nästan all livsglädje. Man kastas mellan olika instanser och betraktas som en parasit. Den första frågan man får när man träffar en bekant är: Har du hittat något jobb? Dessutom får man inte åka iväg, inte ens för några dagar för man måste hela tiden stå till arbetsmarknadsförfogande. Men nu har jag ett jobb och jag har jobbat över ett år utan någon längre ledighet. Jag tog tre obetalda semesterdagar i vintras, det var allt. Snart får jag njuta av tre supersköna semesterveckor.

Jag vill vila kroppen, se vackra saker och glömma bort alla plikter.

Två veckor kvar...

2 kommentarer:

Raija sa...

Förstår att du njuter av tanken på semester. Det var längesen jag också hade semster, så jag har nästan glömt hur det kändes. Jag var arbetslös i några år innan jag fick drömjobbet och ett år senare hade jag insjuknat i giftstruma, som jag nu är förtidspensionerad för. Så min sista semester hade jag 1995, tror jag det var. Det är några år sen.

Laila sa...

Det där med arbetslöshet. Det är fanimig ingen semester som folk (som har arbete) oftast tycker. Det är så psykiskt jobbigt på så många sätt.

Njut av din ledighet! Den har du förtjänat väl!