Att baka bröd ger en speciell känsla. Jag kan inte förklara det så bra men när jag bakar bröd då känner jag mig så förankrad i livet. Hur som helst, idag har jag bakat rödlöksfoccacia. Ett bröd som jag kan trycka i mig i oändliga mängder, utan att varken må illa eller få dåligt samvete.
När jag ändå var i farten och ugnen var varm då passade jag på och bakade baguetter. Man bakar dem på helt oknådad deg. En ny upplevelse för mig. Nu ska jag sätta mig i solen med en kopp te och lite bröd.
Receptet på rödlöksfoccacia hittar ni i A piece of cake av Leila Lindholm. Receptet på vridna baguetter finns med i Annas kök av Anna Bergenström.
1 kommentar:
Så gott det ser ut och hembakat är en otrolig skillnad mot köpebröd. Jag är lite lat och använder oftast bakmaskinen och då blir inte bröden lika fina som dina.
Skicka en kommentar