söndag 24 april 2011

Lediga dagar


Bara för några år sedan hade jag väldigt svårt att njuta av ledigheter. Ensamstående mamma, krävande arbetsdagar och sviktande hälsa. Lediga dagar skulle bli min oas i den hektiska vardagen. Det blev de aldrig för jag planerade sönder dem. Jag fyllde dessa dagar med så många måsten att begreppet ledighet tappade sin innebörd totalt. Numera kan jag hantera ledigheter lite bättre. Den här påskhelgen har varit helt fantastisk. Jag har verkligen njutit av varje timme även om jag inte har gjort något märkvärdigt. Gungat i hammocken, läst en tidning, varit i skogen, tagit en cykeltur med Magnus, druckit en kall cider. Och det bästa av allt är att helgen är inte riktigt slut än.     

4 kommentarer:

Raija sa...

Känner igen det med att planera hela ledigheten, vilket jag också gjorde tidigare. Men sen blev jag sjuk och fick massor av ledighet för mig själv och fick lära mig att tänka om på lite mer smärtsamt sätt. Nu njuter jag för fullt, som du, av att bara vara ibland och det är härligt....:-)

Anna Stilla sa...

Det är så synd att det krävs så mycket som sjukskrivningar för att vi ska lära oss "bara vara". Men när man väl kan det så upptäcker man andra sidor av livet.

kama sa...

Milo Was widziec...wciaz wierze,ze do mnie napiszesz Ania.... Choc Twoj blog jest tez namistka kontaktu ...Tesknie ...

Anonym sa...

Jag känner också igen det där med planerandet. Vet att jag har svårt att vara i nuet, men det är svårt att inte planera, för det har också sin tjusning.