måndag 21 mars 2011

Kullbergska


Operationssal

Barnsal

Köket

Jag har tillbringat nästan hela dagen på Kullbergska Sjukhuset i Katrineholm.
Magnus bror skulle opereras och behövde skjuts dit och sedan hem. Om man inte är sjuk eller inte jobbar på ett sjukhus så finns det inte så mycket att göra för en där. Jag hade all tid i världen att begrunda bilder i väntrummet på operationsavdelningen. Bilderna är från 1927. Titta bara på operationssalen! Tänk att man räddade människors liv där. Otroligt va? 

3 kommentarer:

Libe sa...

Jag vet inte varför men jag tycker att bilderna är skrämande , speciellt operationssalen. Jag hoppas att Magnus bror´s operation gick bra , vilken tur att han fick skjuts och stöd av dig :)

Erik "Semlan" sa...

Verkligen rena skräckfilmen, hu!
Intressant i sig med dessa historiska bilder, men jag håller med dig Anna. Otroligt att de kunde göra gott. Det ser så dystert ut. Verkar som den där operationen gick bra. Tur att ni inte behövde stanna. Bergis så spökar det där i sjukhuset!?

Anna Stilla sa...

Ja, visst är bilderna lite skrämmande. Och så hänger dem i väntrummet. De bringar nog inte mycket mod hos patienter som kommer dit. På kvällen googlade jag på operationssal för att se hur dagens sådana ser ut. Det har hänt mycket på mindre än 100 år :)