lördag 2 oktober 2010

Hösten som spelar på sin fjol




Häromdagen läste jag en notis i Metro att många drabbas av depression under hösten. Jag hör till den skaran som vet exakt hur det känns att vara deprimerad. Hösten är dock min favorit bland årstider. Den ger mig kraft att leva, att njuta, att skratta. Solen som lyser mellan träden är inte längre lika självklar som den brukade vara under sommaren. Varje solglimt är anledning till att känna en obeskrivlig tacksamhet. Och när det regnar då kan man gräva ner sig i soffan och andas, vila sina sinnen, rena sina tankar.

Det finns en vacker dikt på polska som heter just Hösten. Jag vågar inte översätta den till svenska. Jag vill inte beröva dikten dess vackra stämning. Men om ni bara kunde läsa om dimmorna som på morgonen gick ut på åkern och om vindarna som drog i dimmorna. Om ni bara kunde höra den rasslande, sjungande skogen som tappade sina gyllene löv och regnet som blötte ner varje skymning.

Jag tror att just i den dikten föddes min kärlek till hösten.
Till hösten som spelar fjol vackrast av alla årstider.  

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint det låter...! Jag blir bara tröööött. Kan tipsa om Esberitox som finns på apoteket och hälsobutiker. Det hjälper verkligen, men ska undvikas om man har mkt pollenallergi /astma. Tyvärr hann jag inte ta en kur för jag blev pangbom förkyld häromdan. Krya på dig - kram (o kul med artikeln!!!)

Pia sa...

Hösten kan vara mycket vacker.
Men jag hör tyvärr till skaran som blir tung på hösten :(
Skönt att du kan se det vackra Anna :)//Kram

Anna Stilla sa...

Kram till er båda! Och Pia, önskar dig en lätt och skön höst!

cruella sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
cruella sa...

Det som en dikt som jag skulle tycka om. Hur är den på polska?