torsdag 1 juli 2010

Fula tricks





Jag och Nosan har varit i skogen och fotograferat sagopåsen Hans och Greta. Nosan är så snäll. När hon ser att jag tar fram kameran så lägger hon sig och väntar på att jag ska vara klar. Ibland lägger hon sig precis på det som jag ska fotografera dock inte idag :)

Jag hade inte hunnit ta av mig skorna när det ringde på dörren. En man försökte övertyga mig att han kan sänka våra elkostnader.

- Men då får du prata med min man. Han sköter elräkningar - sa jag.

Det är faktiskt sant. Magnus har koll på alla avtal och watt. Han är borta och det är lönlöst att prata el med mig. Matkontot, varsågod men inte el. Men mannen gav sig inte och till sist, när inga andra argument bet på mig, föreslog han att han kunde skicka lite information till oss.

- Ja, det kan du göra - nickade jag lite irriterad. Jag var kissnödig och hungrig.
- Men då behöver jag era uppgifter. Men ni binder er inte till någonting. När ni har fått brevet har ni två veckor på er att ringa och tacka nej.
- Ringa?!? - utbrast jag förvånad - tänk om vi missar de två veckorna?
- Då kommer det en faktura men ni är inte bundna till något ju. Ni kan alltid ringa och säga att ni inte önskar fler fakturor.
- Men så vill jag inte ha det - sa jag så trevligt som jag bara kunde. Det var svårt.
- Nähe... Hej då.

Vilka fula tricks säger jag bara!!!

4 kommentarer:

Jeanette Nord sa...

Vi anmälde oss till NIX telefoni för att vi var så trötta på alla som ringde och försökte sälja....Nu har man dom på dörren istället. Undras om det finns NIX dörreri ;-)

Kram
Jeanette

Annelie sa...

Fina bilder som alltid :-)

Anna Stilla sa...

Vi har också NIX-at oss. Vi har också hängt en lapp på dörren att vi inte vill ha några erbjudanden och dylikt. Men det verkar folk inte respektera. Jag vill ju inte att någon kommer och stör mig i onödan. Och att försöka tvinga mig till att skriva under är att störa!

Tack Annelie!

Anonym sa...

I would like to exchange links with your site annastilla.blogspot.com
Is this possible?