fredag 21 maj 2010

Virvel



Ikväll har jag svårt att slå mig till ro. Magnus ligger i soffan och verkar lite trött på det överskottet av energi jag visar just nu. Kan du inte försöka vara lite normal? frågar han. Jag har försökt men tydligen kan jag inte det.

Så nu ska jag försöka kanalisera energin i bloggen :)

Jag har tusen virvlande tankar i huvudet. Tankar om framtiden, mina planer, barnen, oss, hemmet. Till och med skor tänker jag på. Mina gamla kära tygskor håller på att falla i bitar och jag har köpt mig nya. Men jag är inte van vid att köpa nytt så nu ligger skorna i sin kartong och ger mig ångest. Ska jag behålla dem eller lämna tillbaka? Tankevirvel.

Och så tänker jag på vad som är viktigast för mig just nu. Jag känner mig så splittrad. Jag tränar, håller på med att starta ett företag, försöker vara en god mor och en normal sambo. Jag vill fotografera, skriva och åka på någon inspirationsresa. Men jag hinner inte med allt och jag måste välja. Välja bort något. Jag avskyr att välja bort saker. Och så virvlar det i huvudet på mig.

Jag såg ett hus nära en fabrik. Och då tänkte jag på att det vore skönt att bo i det där huset och jobba på fabriken. Då skulle livet vara lite enklare. Men jag ska prompt krångla till det och ge mig in i eget företagande. Jag kollade till och med arbetsannonser i hoppet att hitta något enkelt jobb. Och vet ni vad? I hela Eskilstuna kommun finns det idag 159 lediga tjänster. 159! När det går tusentals människor utan arbete. Skrämmande siffror. Bara det ger mig ett stormande tankevirvel.

Jag behöver verkligen sätta mig under något blommande fruktträd och lägga alla mina tankar framför mig. Lyfta upp varenda en och bestämma mig för vad jag ska göra med dem. Men ikväll hinner jag inte med det och tankarna virvlar helt hejdlöst. Virvelivirvelivirvel. Bara så där.

1 kommentar:

Perislja sa...

Jag virvlar med som ett frö i vinden. Hoppas stilla att det slår rot nån gång. Du beskriver det så bra. Precis så är det ju.