söndag 2 maj 2010

Rädda igelkotten





Helt nyvaken, fortfarande svullen om ögonen efter nattens sköna sömn, gick jag ut på altanen. Och där lät det kadunk kadunk kadunk. Och mera kadunk. Och så krasch och lite kadunk på det. Jag tittade efter. I det ena hörnet satt en igelkott, inklämd mellan sonens mopedkåpor och grästrimmern. Han fräste och hoppade upp och ner men han kom inte lös. Det enda som hände var en massa kadunk som troligen framkallade mera panik hos kotten. En riktig rysare som den här gången slutade lyckligt. Jag lyfte igelkotten och flyttade honom till ett bättre, mer igelkottsvänligt ställe.

6 kommentarer:

Annelie sa...

Dagens hjälte :-) Vilken sötnos du räddade.

Jeanette Nord sa...

Vilken gullig liten rackare! Tur att han fastnade just hos dig!

Raija sa...

De är så söta igelkottarna. Vilken tur att du hörde och räddade honom. Vi hade också en igelkott här förra året, den första jag sett sen vi flyttade hit. Hoppas den är kvar i år, för jag vill gärna ha igelkottar i trädgården. De är bra mycket trevligare än grävlingar som vi hade tidigare.

Anonym sa...

lilla kotten, vilken dramatik på morgonkvisten!

Laila sa...

Vilken tur att du var hemma och hörde det.
Här ser vi så sällan igelkottar tyvärr. Jag saknar dom verkligen

Erik "Semlan" sa...

Bor man som jag uppe i en lägenhet med balkong får jag inga igelkottar på besök. Vilken god gärning du gjorde! Härliga foton på "kotten". :-) Smart att ta den i en handduk.