söndag 11 april 2010

Har du vad som krävs?

Egentligen tänkte jag inte alls lägga ut dessa bilder på bloggen. Alldeles för skräckinjagande. Men just nu kan jag inte låta bli. Så om du är en stark person med nerver som klarar det mesta så kan du scrolla ner, men försiktigt. Om du däremot saknar tuffheten så låt bli.





Den här lilla krabbaten har solat sig på min altan idag. Jag lider av kraftig spindelfobi men bakom kameran känner jag mig lite modigare. Det är något perverst i mig som tvingar mig ner på magen för att komma närmare spindlar. Jag vill känna mina fiender väl. Den här spindeln är en rovspindel (pisaura mirabilis) och honan har en väldigt trevlig egenskap.

Hannen uppvaktar honan med en nyss fångad, inspunnen fluga. Om honan är hungrig tar hon emot bytet och suger ur det, varvid hannen parar sig med henne. Om hannen vågar sig komma utan present, blir han i allmänhet uppäten.

Ur Småkryp av Åke Sandhall

8 kommentarer:

skapasaker sa...

ÅH! Att du vågar! Själv får jag sådan panik att jag inte tror att kameran räcker som skydd. Men vad fjantig jag känner mig, jag är ju faktiskt mycket större än den lilla krabaten. Ändå får jag hjärtklappning!

Maria sa...

Just nu så känns det liksom som om det kryper någonstans nära mina fötter. Jag måste faktiskt lyfta upp fötterna på stolen =)

Anonym sa...

uhu här sitter jag och kikar med ett öga. Det är säkert fina foton men jag klarar inte att titta...uhu

Annelie sa...

De har ögon! Jag har aldrig sett spindelögon innan :-) Fast det är knappt jag vågar titta nu heller.

Anna Stilla sa...

Ja, den här har 8 ögon! Inte illa. Jag är övertygad att den hade bra koll på mig medan jag ålade runt honom.

Tänk att vi är så många som ogillar spindlar. Jag kan ta vad som helst i handen, daggmaskar, skalbaggar, möss och råttor. Men inte spindlar. Otäcka djur.

Pia sa...

Intressant att se spindeln på så nära håll....modigt av dig att krypa ikring och fotografera fast du är rädd. Kram

Laila sa...

Suverän bild!
Jag är lite grann likadan... Vågar mig fram med skräckblandad förtjusning. ;-)

Anonym sa...

Otroligt snyggt fångat!! Vi har sådana där horrorspindlar runt vår knut också. Och precis som du har jag en morbid fascination för dem. Men ser jag en knalla över vardagsrumsgolvet skriker jag!