onsdag 2 september 2009

Projekt "Pigg och glad"



Det handlar inte ens om att gå ner i vikt. Jag har accepterat faktum att jag inte har någon Barbie-kropp och tänker inte svälta ihjäl mig heller för att försöka uppnå det. Men det handlar om att få livslusten och skaparglädjen tillbaka. Jag äter dåligt, mina sovrutiner är helt ur balans och jag rör mig mindre än jag borde. Betydligt mindre. Jag reagerar starkt på stress, mina ögon är uttorkade och ger mig ständig sprängvärk och jag får finnar som om jag vore i puberteten. Jag kan inte förändra allt på en gång även om jag är medveten om att allt hänger samman. Men någon förändring måste ske.

Som en projektfantast (oja, jag älskar olika projekt) har jag startat mitt alldeles egna lilla hälsoprojekt Pigg och glad. Jag ska bocka av punkt efter punkt på den oändliga listan av dåliga vanor. Varje punkt ska föra mig närmare ett balanserat och harmoniskt liv. Jag börjar med motion. Jag, som egentligen avskyr rutiner, har bestämt mig för att varje måndag, onsdag och fredag gå en långpromenad. Idag har jag tagit min första inom projektet. Den var inte speciellt lång (ca 3 km) men jag kom hem svettig och trött. Det kändes faktiskt bra. Att jag känner mig som en cementklump just nu är nog en övergående fas. Hoppas jag.

8 kommentarer:

Smilla sa...

Underbart projekt. Lycka till! :)

Västmanländskan sa...

Åh, vilken bra idé!

Estella sa...

Det låter bra att ha ett projekt som heter "pigg och glad" snarare än "smal och vältränad" tycker jag. Jag gillar inte heller rutiner men VISSA rutiner än nog bra att ha... och promenader låter som en bra grej! Lycka till! Kram

Anna sa...

Heja heja! Det är långsiktiga planer som fungerar, gillar ditt projekt! Lycka till! Kram

Jeanette Nord sa...

Vi är nog rätt lika du och jag ;-)

Jag är projektfantast jag med och var under många år projekt-nomad till yrket oxå....dvs jag gick från det ena jobbet som projektledare till det andra....och älskade det. Även privat projektade jag och allt från renoveringsiver till hälsobeslut nedtecknades i projektform! Tyvärr var jag inte riktigt lika framgångsrik där....speciellt inte när det gällde hälsan! Så jag känner väldigt väl igen mig i dina senaste inlägg, även jag vill möta hösten pigg och glad. Så jag promenerar jag med....

Vi klarar det!

Kram på dig
Jeanette

Anonym sa...

De dåliga vanorna blir lätt en del av vardagen och tillslut ser man de inte. Heja på dig!

Laila sa...

Heja dig, Anna!
Undra om jag ska sno lite av ditt projekt? Låter nästan som om du beskrev mig... :-\

Nitida sa...

Vilken underbar idé...pigg och glad...bara det får mig att le och känna att det kan jag själv tänka mig att börja med. Glad är lättare att uppnå än pigg. Men mål ska man alltid ha och som mitt motto är "Allt är möjligt" bara man vill det tillräckligt mycket.

Väldigt fin blogg du har....läste om dig i Evelina idag och var tvungen att kika in. Hit kommer jag gärna fler gånger.