torsdag 16 april 2009

Dinkelbröd







Att baka bröd är så avkopplande. Det är precis som med löpningen. Det är kämpigt att ta på sig sina löparskor och börja springa men när man väl kommer igång då flyger man. På samma sätt upplever jag brödbaket. Det är kämpigt att kavla upp ärmarna och ta fram mjölpåsen. Men när jag har klivit över den tröskeln då njuter jag fullständigt. När jag knådar, när degen jäser och när den gräddas. Mest av allt njuter jag när jag får ta en ljummen brödskiva med ost och riktigt smör på. En ljuvlig känsla...

3 kommentarer:

Ancan sa...

Jag kan känna doftenända hit...nästan :-)

Trollmor sa...

Förförande bilder du bjuder på, och jag håller med, doften av nybakat bröd kittlar.
Jag har också nyss klivit över tröskeln, så vi bakar vårt dagliga bröd själva.
Känslan är god, att stå med händerna i en varm deg, nästan sensuell :-)
Må så gott!
Kramar Trollmor

Monika sa...

hej
Vilken fin beskrivning av bakningens magi.
Och fina bilder till!
ha det gott
Monika