tisdag 17 mars 2009

Inte alls så tokigt



Ok, nu har vi ätit middag: linsgryta med currysmak och ris. Som inbiten köttätare måste jag säga att linser är faktiskt jättegoda. Här kommer receptet ifall någon av er vill ge sig på dem:

Koka 2 dl röda linser tillsammans med en grönsaksbuljongtärning. När det gäller vatten som man kokar linser i använder jag mig av ögonmått. På linsförpackningen står det dock hur man gör. Skala och hacka en gul lök och ev en vitlöksklyfta. Fräs löken och vitlöken i lite av smör eller olja, tillsammans med lite curry. Krydda med curry får man göra efter sin egen smak. En del tycker att det smakar alltför starkt, men inte jag. Blanda löken med två matskedar tomatpuré och fräs en stund till. Häll i de kokta linserna och ca 3 dl grädde. Salta och peppra efter behag. Låt allt stå och puttra några minuter. Slutligen pressa saft ur en lime ner i grytan. Allt tar ca 1 timme och räcker till 4-5 personer. Ris och sallad till och en köttfri middag är klar!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mums vad gott det ser ut! Härliga färger!

Ha de gott!

//Cissi

Anonym sa...

Baka tillsammans låter toppen=) ´Vi får boka nån dag. Massor med kramar Emelie

Mona sa...

Jag förspråkar också en mer vegetarisk tillvaro men inte helt och hållet. Om du köper köttet från någon gård som du känner till rutinerna på så kan ditt samvete få ro. Linsgrytan ser jättegod ut.
kram / Mona

Unknown sa...

Å, vad GOTT det där ser ut!

Kram
från Eva