söndag 28 december 2008

Ett enklare liv tack!



Jag längtar efter enkelheten.

Nej, inte bekvämligheten utan enkelheten, det avskalade av onödigheterna livet.

Jag vill äta enkel mat, jag vill klä mig i enkla kläder, jag vill resa på ett enkelt och jordnära sätt. Jag vill läsa enkla böcker som inte sätter snurr på min hjärna. Jag vill se enkla filmer som fyller mig med en varm känsla. Jag vill umgås på ett enkelt och kravlöst sätt.

I en tidning läste jag om olika make up trender. Det är tydligen rätt att ha en make upp som får en att se naturlig ut. För att uppnå det behöver man smeta fem olika grejer på ansiktet. Det låter ju som paradox. I samma tidning kan man läsa 10 superduper tips om hur man får slut på mobil- och datorpinglandet. På en relativt kort tid har tekniken tagit över mångas liv och orsakar så mycket stress att man behöver proffshjälp.

Jag är en lyckost som inte använder mobilen och som inte följer trender. Men det betyder inte att jag är fri från sådant som gör mitt liv onödigt skräpigt. Min önska är att rensa livet på allt skräp och leva så enkelt som möjligt.

7 kommentarer:

Maria sa...

Jag som är en samlare är ju långt ifrån den där enkelheten. Men känns ändå som om dte är enkelt att nöja sig med gamla saker och inte ha en massa lån för dyra prylar, bilar mm

Maria sa...

Tack för hjärtat! Det värmer på flera sätt! SKa blogga om endel julklappar någongång efter nya året...

Anonym sa...

Hmmm, tål att tänka på.
Jag får återkomma, eller knåpa ihop något eget inlägg...
Gott nytt år, i all enkelhet :-)

Birgitta sa...

Nu efter julhelgen kan man verkligen känna och prisa enkelhetens lov, mycket står en över huvudet ibland, men samtidigt trivs jag med mina saker och grejer. Svårt det där, men jag känner nog att jag har det som jag vill, men vägen kan vara lång. Kramar och en god fortsättning på helgerna. Birgitta

Sömsmånen sa...

Jag håller med dig.
Jag fick ett te i julklapp som heter "Älska det du ser". Konstigt namn på ett i och för sig gott te, men jag gillar devisen. Att älska det man ser betyder väl att man har gjort sig av med det som tynger och belastar runt omkring en, men också att man uppskattar det man ser/har.

Anonym sa...

Ja, jag förstår vad du menar. Men du utstrålar enkelheten för mig. Det var det jag fastnade för här på din blogg.
Ha de så gott!

//Cissi

Anonym sa...

Kloka och oerhört sunda tankar! Jag tycker du uppfyller din önskan rätt så bra ... eller? Du bakar eget bröd, har en recycle-affär etc.

Tack för inspiration att rensa bort skräp här hemma också! Både mentalt och fysiskt!

Kramar!