lördag 15 mars 2008

Melodifestivalen

Jag och Magnus la oss i soffan för att lördagsslöa. I tv-rutan fick vi se en väldigt sminkad Perrelli och pratade lite skit om henne. Det gillar jag. Tiden gick och vi började prata om annat. Om att rösten inte hade burit, om att musiken inte passade i sammanhanget. Sådant pratade vi om.

- Du, Magnus, märker du vad som händer? Vi tittar på Melodifestivalen!

- Du blir ju så arg när jag zappar så vi har fastnat här - svarade han.

***

Lite senare samma kväll...

- Alla, precis alla tittar på samma sak- sa sonen som kom precis hem.

Ännu senare blev dottern förkrossad för att Amy fick så lite poäng. Magnus tyckte att spänningen var för hög och gick och la sig. Jag frågade mig själv om jag inte hade något vettigare att göra än att titta på hur Perrelli tar hem alla "tolvor". Men det hade jag tydligen inte för jag stannade kvar framför tvn. Nu är allt över och vi kan övergå till lite mer jordnära sysslor.

Att bli en Perrelli kan inte vara lätt. Hälften älskar en och hälften avskyr. Precis som med allt annat egentligen. Skillnaden är den att en Perrelli får läsa och höra om sina brister, löjligheter, lustigheter vart hon än vänder sig. Jag vet inte om jag skulle kunna hantera en sådan exponering. Jag känner mig tillräckligt exponerad genom att blogga och bloggen har jag ju ändå under en viss kontroll.

3 kommentarer:

Maria sa...

Hej
Så sant, bloggen är fullt tillräcklig exponering för mig med. Till och med det är för mycket för mig ibland, men nyttigt att behöva reflektera genom den.
Min man får inte heller zappa.

Anonym sa...

Men hon är bra mkt naturligare än Carola- hur mkt smink hon är har!

Så kul med fotoklubben!!!

RANA sa...

Hehe, precis, EN VISS KONTROLL har man i alla fall. Men ibland undrar jag vilka som läser. Alla mina vänner och släktingar vet om att jag bloggar, och många av dem säger att de läser, men ingen av dem "vågar" kommentera. Det gör mig lite ofokuserat nervös ibland.

Vi såg också schlager-eländet. Perrelli, ja. Hon är naturligtvis en duktig sångerska och en erfaren artist. Men hon är helt klart för porrig för min smak. Men hon förtjänade säkert att vinna.

Gud vad jag gillar dina bilder, gumman.

Kram, Rana