söndag 28 januari 2007

St. Chapelle eller mardrömmar vid symaskinen.







En kopp te, en ostmacka och något tv-program. Alltså en vanlig kväll hos oss. Jag fastnade vid ett inredningsprogram på Travel&Living. En familj skulle inreda sitt hem som skulle få ett medeltida karaktär. Kvinnan ville bevisa att medeltiden var rik på färger. Inspiration hade de hämtat bl. annat från St. Chapelle. Hur som heslt, deras hem blev till slut helt fantastiskt.
Resten av kvällen har jag suttit och lekt med tygrester. Försökte sy ett förkläde men nedastående olyckor inträffade:
* undertråden började trassla sig men jag hittade inga fel. Tårarna var på väg att börja rinna. För om min symaskin går sönder så går min värld under. Efter 15 minuter kunde jag sy på nytt. Det räckte med att byta nål. Den här gången iaf.
* skulle sy på ett brodyrband längst kanten men glömde det. Då fick jag sprätta tyget och sy på bandet. Funderade ett tag om jag VERKLIGEN ville ha det där bandet men ja, jag ville det.
* Av misstag sydde jag ihop två tyglager. Här behövde jag inte ens fundera över det. Fram med sysprättaren och sprätta.
* Mitt i arbetet tog den vita tråden slut och ack, jag hade ingen ny rulle! Kunde det vara möjligt? Absolut.
Så nu ligger mitt fina förkläde på soffan och väntar på bättre tider. Kanske imorgon blir det klart.
Obs!!!!
Dagens bilder är så klart inte mina utan lånade från främmande människor som har varit i Paris och sett St. Chapelle med egna ögon. Det har inte jag och därför gör jag det fruktasvärda, lånar andras bilder.

Inga kommentarer: