söndag 30 april 2006

Tankar i skuggan



Urk vilket väder. Jag som ville gå ut och ta några färglada bilder. Istället sitter jag vid datorn och försöker lära mig att skapa skugga i Photoshop. Min skugga är långt ifrån den jag ville skapa men det är den enda jag har lyckats med. Förutom de alla andra som blev ännu mer gräsliga. För några dagar sedan flyttade jag min laptop till köket. Mest för att jag ser absolut ingenting på skärmen när solen gasar genom fönstret i vardagsrummet. Men nu finns det ju ingen sol, datorn står dock kvar i köket. Alla mina pärmar, böcker, skålar med godis och diverse livsviktiga saker ligger på köksbordet. Nu kan man inte sitta här och äta. Jag kan dock, med rent samvete, påstå att jag gillar att vara i köket.
Läser just nu "Okammade tankar" av S. J. Lec. Många av hans tankar har en stark politisk underton men de är bra ändå.
"Jag läser så lite att jag måste själv komma på välanvända citat"
"Göra öknen livsvänliga? Då försvinner oaser ju!"
"Jag ställer diplomatiska frågor för att förhindra diplomatiska svar"
"För att vara sig själv måste man bli någon först"
"Värld utan psykopater är inte normal"
Och så vidare...
Saker som jag funderar på:
Våren är kraftigt försenad. Det ser jag på det japanska körsbärsträdet som står mitt emot mitt köksfönster. Det har inte börjat blomma än. Hinner jag ta ngn bild på det innan jag flyttar?
Vad ska Skwir få i sin födelsedagspresent? Han är ju en outsider så han måste få ngt speciellt.
Hur långa är två månader? Mina är katastrofalt långa. Tiden går verkligen i snigeltempo. Jag försöker komma på roliga saker som får den att snabba sig men ändå. Minut efter minut, dag efter dag. En oändlighet....

Inga kommentarer: