lördag 7 maj 2011

Baka bröd


Att baka bröd ger en speciell känsla. Jag kan inte förklara det så bra men när jag bakar bröd då känner jag mig så förankrad i livet. Hur som helst, idag har jag bakat rödlöksfoccacia. Ett bröd som jag kan trycka i mig i oändliga mängder, utan att varken må illa eller få dåligt samvete.


När jag ändå var i farten och ugnen var varm då passade jag på och bakade baguetter. Man bakar dem på helt oknådad deg. En ny upplevelse för mig. Nu ska jag sätta mig i solen med en kopp te och lite bröd.

Receptet på rödlöksfoccacia hittar ni i A piece of cake av Leila Lindholm. Receptet på vridna baguetter finns med i Annas kök av Anna Bergenström.  

1 kommentar:

  1. Så gott det ser ut och hembakat är en otrolig skillnad mot köpebröd. Jag är lite lat och använder oftast bakmaskinen och då blir inte bröden lika fina som dina.

    SvaraRadera